Nyheter

Gekås satsar på förlängda öppettider

Efter succén med långöppet under höstens högsäsong utökar Gekås Ullared nu öppettiderna ytterligare under 2019. En bättre kundupplevelse och ökad försäljning säger vd Boris Lennerhov ligger till grund för satsningen.
Under hösten 2018 gjorde Gekås Ullared ett försök med förlängda öppettider under högsäsongens toppdagar. Fredagar och lördagar under oktober och november höll varuhuset öppet till klockan 22.00. En satsning som överträffade förväntan med råge.
– Försöket slog väldigt väl ut! Vi uppnådde både en bättre shoppingupplevelse för kunderna och en bättre arbetsmiljö med färre övertidstimmar för våra medarbetare. Det som ändå förvånade oss allra mest var den mycket kraftiga försäljningsökning vi uppnådde dessa dagar. Nästan hälften av årets försäljningstillväxt kom till de dagar vi hade öppet längre, säger Boris Lennerhov.
De goda resultaten gör att Gekås nu väljer att utöka öppettiderna ytterligare för 2019. Lördagar från 6 april till 25 september kommer kunderna kunna shoppa till klockan 20.00. Från 26 september utökas öppettiderna på torsdag, fredag och lördag till klockan 22.00. Det som är nytt för året är långöppna torsdagar för hela perioden, och utökning för fredag och lördag sista helgen i september samt december månad.
– För oss blev det extra tydligt hur viktig tillgängligheten är för Gekås kunder. Vi jobbar hela tiden för att vara lyhörda, lyssna in kundernas behov och utvecklas i den riktning de efterfrågar, säger Boris.
Foto: Gekås