Nyheter

Woodisol AB stämmer föreningen Swedisol

Woodisol AB har skickat in en stämningsansökan mot föreningen Swedisol. Swedisol är en förening för mineralullstillverkarna Paroc, Rockwool, Isover och Knauf. En branschorganisation vars ändamål är enligt deras stadgar att ”driva opinionsbildning”, samt att ”främja dess intressen i förhållande till statliga och kommunala myndigheter, organisationer och företag”.

Stämningen avser otillbörlig marknadsföring av isoleringsmaterial. Det vill säga att Swedisols medlemmar har under ett stort antal år bedrivit marknadsföring grundat på ett antal vilseledande påståenden, vilka man nu presenterar.

Swedisol har en längre tid varit på de flesta aktörerna inom isoleringsbranschen och velat bestämma spelreglerna för vad som är skäliga påståenden inom marknadsföring för isolering.

– Woodisol har i flera år legat lågt och varit mycket tillgodoseende. Har tagit till oss av  krav och påståenden och justerat vår information till att vara ännu mer saklig och kunna styrka riktigheten med fakta. Men vi känner att nu är det helt enkelt nog. Vi har nått en gräns där vi inte längre bara kan låta Swedisol ha ensamrätt på att hela tiden bestämma och styra nivån för kvalitativ information,, säger Kent Andersson, vd Woodisol AB,