Nyheter

Klimatsmart Linköping – kommunen startar ny webbplats

Vad betyder det att vara klimatsmart? Vad kan Linköpingsborna göra? Vad gör kommunen, dess bolag och det lokala näringslivet? Hur ligger kommunen till i denna stora globala utmaning?

Många av svaren finns på webbportalen Klimatsmart Linköping. Tillsammans går det att göra mycket!

Klimatsmart Linköping vänder sig till alla som bor och verkar i kommunen. Den ska bli hela Linköpings portal, en samlingsplats om klimatet som ska bidra till engagemang och visa alla de aktiviteter och projekt som genomförs och som är på gång.

– Syftet med Klimatsmart Linköping är att engagera Linköpingsborna att bidra till klimatomställningen. Att Linköpingsborna bidrar genom att sänka sina utsläpp är en förutsättning för att målet att bli koldioxidneutrala till 2025 ska nås, säger Rebecka Hovenberg (MP).

Allt eftersom kommer sajten att byggas på med fler goda exempel och smarta tips. Även andra aktörer är välkomna att synas och bidra så som ideella organisationer och privata miljöhjältar med stora och små insatser för klimatet.

På Klimatsmart Linköping går det bland annat att ta del av cykelpendlandets alla fördelar, hur det går till att skaffa solceller och vad Tekniska verken gör med avfallet. Eller hur nästa konferens ordnas på ett klimatsmart sätt och mycket, mycket mer.

– Linköping är en fantastisk stad. Här ska det vara enkelt att leva klimatsmart i en dynamisk stad som präglas av framtidstro och stark tillväxt. Linköping ska vara ett föredöme när det gäller ren luft och här tar vi självfallet också ett långsiktigt ansvar för att möta de klimat- och miljöutmaningar som finns, säger Paul Lindvall (M), andre vice ordförande i kommunstyrelsen i Linköping.

Webbportalen bjuder på inspiration och kunskap. Fantastiskt mycket klimatsmart arbete är redan på gång. Samtidigt finns det så mycket kvar att göra. Så vad väntar vi på!?