Nyheter

MVB bakom renoveringen av nya Bank Hotel i Stockholm

När Bank Hotel nu slagit upp portarna för sina första gäster är det starten på en ny era i fastighetens anrika historia. För byggföretaget MVB innebär invigningen avslutningen på ett unikt projekt, där det tidigare bankpalatset omvandlats till ett personligt och exklusivt hotell.

På Arsenalsgatan 4-6 vid på Blasieholmen ligger nya boutiquehotellet Bank Hotel. Här har två fastigheter med högt kulturhistoriskt värde omvandlats från kontor till hotell. Den ena fastigheten har tidigare inrymt ett bankpalats uppfört under åren 1907 – 1910 åt Bankaktiebolaget Södra Sverige. Byggnaden har efter bankperioden fungerat som utställningslokaler för Orrefors och senare som kontor. Båda fastigheterna är grönklassade enligt Stockholms stadsmuseum.

– Skapandet av Bank Hotel har varit en spännande resa som vid flera tillfällen inneburit att hitta kreativa lösningar på komplexa problem. Här har MVB visat sin styrka. Med företagets kunskap och engagemang har de lyckats ro projektet i hamn med gott resultat, säger Jonas Lindegren, Head of Real Estate Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv.

Ombyggnaden har inneburit en totalrenovering av byggnaderna med stora och omfattande ingrepp bland annat nya schakt, planlösningar och nyskapande av exklusiva ytskikt där många av originaldetaljerna har bevarats och tagits tillvara på. Förutom de 114 rummen innehåller hotellet restaurang, barer och eventytor för upp till 1000 personer.

– Det har varit ett utmanande projekt där vi har haft ett nära och bra samarbete med såväl beställaren Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv som hotelloperatören Stureplansgruppen. Fastigheten är fantastisk och det känns bra att den får ny användning som många får glädje av, säger Per Ununger, Vd MVB Öst.

Förutom Bank Hotel har MVB flera stora projekt på gång i Stockholm, bland annat byggs en ny fastighet för forskning inom Life Science i Hagastaden, Kv. Princeton, och en ny bandyhall på Gubbängens IP.

Foto: Pax Engström