Nyheter

Brf Växthuset i Umeå är säljstartat

Den 22 augusti gick säljstarten för Brf Växthuset – ett av Umeås mest hållbara bostadsprojekt.

Brf Växthuset i Umeå genomsyras av ett hållbarhetstänk som tar sig uttryck i flerbostadshus av trä, gröna sedumtak, elbilspool, mysigt lummiga utemiljöer och – kanske framför allt – ett stort växthus och gemensamhetshus med pergola och scen i anslutning till bostäderna.

– Man kan säga att det är ett projekt där vi har lagt fokus på odling av både relationer och växtlighet, säger projektutvecklare André Lindström.

De 38 lägenheterna i etapp 1 byggs i storlekar om 28, 34, 67 och 82 kvm och är på 1-3 rum och kök. Parkera gör man i ett stort underjordiskt garage, som till viss del drivs av spillenergin från den fjärrvärme som driver projektet. Varje lägenhet är dessutom uppkopplad till Smarta Hem, som är bra både för de boende och miljön.

– Smarta Hem-lösningen innebär att man kan övervaka sin egen energianvändning och dessutom påverka den med enkla medel, vilket förhoppningsvis leder till en minskad energianvändning, säger André.  

Onsdagen den 22 augusti säljstartade projektet, och André berättar att det har fått stort genomslag.

– Vi har fått in cirka 300 intresseanmälningar via vår webbsida och från och med den 22 augusti har de som anmält intresse kunnat börja skicka in sin köpanmälan till vår mäklare, säger André. 

Han tillägger:

– Det är självklart dock inte försent att lämna sin intresseanmälan om man ännu inte har gjort det. Vi har många fina lägenheter till försäljning, både i denna och kommande etapper.

Bild: OBOS Sverige