Nyheter

Fördjupad utbildning i Säker Vatteninstallation

I våras genomförde Säker Vatten AB en fördjupad utbildning i Säker Vatteninstallation för besiktningsmän. Dessa besiktningsmän finns nu listade på Säker Vattens hemsida för att kunna ta besiktningsuppdrag av såväl företag som kunder.

Säker Vatten hemsida har nu 2 021 auktoriserade VVS-företag och över 22 000 utbildade VVS-montörer och arbetsledare.

Behovet har visat sig vid bland annat olika typer av försäkringsärenden, frågor vid färdigställande av entreprenader, frågetecken om huruvida ett arbete utförts av person med branschlegitimation, tvister vid bostadsöverlåtelser, frågor rörande dokumentation och så vidare.

– Ibland uppstår situationer där det finns anledning att kontrollera och verifiera huruvida en installation uppfyller kraven i Branschreglerna. Det kan handla om tveksamheter i ett utförande eller intyg i samband med en VVS-installation, säger Stefan Ingelstrand, utbildningsansvarig på Säker Vatten AB.

Säker Vatten svarar nu upp mot detta behov genom att utbilda en grupp av sex besiktningsmän som ska kunna agera som en trovärdig part i frågor som rör Branschregler Säker Vatteninstallation.

Besiktningsmännen finns representerade från norr till söder, från öst till väst, även om det inte är möjligt att få en full täckning i Sverige med dessa sex personer. Om behovet visar sig vara stort i en senare utvärdering, kommer täckningen att utökas genom utbildning av fler besiktningsmän. Samtliga av dessa kommer att vara helt fristående från Säker Vatten AB och verka självständigt under eget ansvar.

Listan på besiktningsmän hittar du här: www.säkervatten.se/Besiktning

Foto: Säker Vatten