Nyheter

Tre byggnader nominerade till årets Träbyggnadspris

I år delar Växjö kommun för första gången ut ett Träbyggnadspris. Priset går till en eller flera aktörer inom akademi, näringsliv eller offentlig sektor och ska avse en särskilt god prestation inom byggnation, ingenjörskonst, teknisk innovation eller närliggande insatser med fokus på träbyggandet och god arkitektur.

De nominerade till årets Träbyggnadspris är Pelarsalen vid Väludden, Strandsnäckan vid Kampen och Vallen vid Växjösjön/Södra Bergundasjön.

– Tre fantastiska projekt som alla är unika, tillhör den moderna trästaden och är del av anledningen till att Växjö blivit utnämnd till årets arkitekturkommun 2018, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M).

– Alla tre nominerade visar på prestationer där stark vilja och ett gott samarbetsklimat varit nyckeln till framgång, säger Växjös stadsarkitekt Henrik Wibroe.

De tre nominerade byggnaderna till årets Träbyggnadspris har utsetts av en jury och presenterades för kommunstyrelsen idag. Vem som vinner Träbyggnadspriset avslöjas den 25 oktober 2018, samma kväll som Byggnadspriset delas ut.

Foto: Åke E:son Lindman