Nyheter

Sh bygg huvudpartner på Gottsunda Hiphopfestival

Den 31 augusti till 1 september 2018 är det Hiphopfestival i Gottsunda centrum. Sh bygg är huvudpartner och bidrar med både containrar och plank där flera graffitikonstnärer kommer att måla graffitikonst under festivalens två dagar.Gottsunda HipHop är ett projekt för att med hiphopen som redskap, främja unga människors kreativitet, skaparglädje och möjlighet att ta plats i det offentliga rummet och samtalet. På sikt syftar Gottsunda HipHop till att stärka framtidstron i Gottsunda, samt fungera som en plattform för mentorskap och möten mellan generationer.

Förutom graffitikonstnärerna bjuder festivalen på graffitiworkshops med Highlights och Graffitifrämjandet samt dansbattle arrangerat av Uppsala Loves Hiphop och Gottsunda dans & teater. Det finns därtill en skateramp för alla samt dj, konstutställning på Kulturpunkten, fler workshops och foodtrucks. På scenen kommer bland annat Labyrint, Cherrie, Rawa, DJ 2MUCH, Blen, Claudio och Dezy att uppträda.

Medarbetare från Sh bygg kommer att finnas på plats inne på torget i Gottsunda centrum under fredagseftermiddagen mellan klockan 14-17. Syftet med Sh:s medverkan är att förutom att stötta kulturen i samhället, också synliggöra Sh som företag samt lyfta vårt budskap ”Bygg framtid med oss”.

– Vi vill visa att man som ungdom kan finna en karriär i vår bransch och att vi ofta söker både praktikanter och lärlingar. Dessutom tycker vi att både kulturutövande och musik är en bra plattform för att kunna bidra till att främja ungas kreativa skapande. Kultur, musik och byggande har det gemensamt att vi alla är samhällsskapare, och därför stöttar vi gärna Gottsunda Hiphop-festival säger Rebecka Ell, kommunikationsstrateg på Sh.

Projektet Gottsunda HipHop kan ses som en uppföljare till den internationella hiphop-festivalen i Gottsunda 1992, vilket var en viktig händelse i europeisk hiphop-historia. Minnet av festivalen lever kvar än idag hos de som var där. Flera av Sveriges mest framgångsrika graffitikonstnärer och hiphopartister var på plats 1992 och vittnar om den betydelse festivalen hade och har i deras egen utveckling.

Festivalen är en drog- och alkoholfri folkfest i Gottsunda Centrum öppen för alla och med gratis inträde.

Foto: Gottsunda Hiphop