Nyheter

248 studentbostäder i Växjö klara

Nu står de 248 studentbostäderna i kv. Docenten på Campus i Växjö färdiga och studenter har börjat flytta in. Docenten har under det rekordsnabba byggprojektet skapat stort intresse bland studenter, allmänheten och fastighetsbranschen. 

Med bara några veckor kvar till höstterminen på Linnéuniversitetet drar igång är intresset stort för de 248 nybyggda studentbostäderna i kv. Docenten på Campus i Växjö. Hittills är 171 avtal skrivna och resterande lägenheter har flera intresseanmälningar på Boplats Växjö.

– Som vanligt i terminsstart så har vi ett stort tryck på våra studentbostäder. Vi är glada över att vi denna terminsstart har 248 nya studentbostäder att erbjuda studenterna som valt att flytta till Växjö för att studera, berättar Maria Säterdal, VD Växjöbostäder.

Kvarteret Docenten har väckt stort intresse såväl under byggnadsprojektet som nu vid inflyttning. Sedan byggstart har projektet lockat drygt 500 personer på studiebesök.

– Vi är oerhört stolta över Docenten. Inte nog med att det är byggt med en helt ny byggteknik, det är dessutom byggt i trä och projektet är ett av de snabbaste vi genomfört – från detaljplanförändringar till inflytt. Vi vill därmed bjuda in till en visning där man får se några av lägenheterna, se de fina innegårdarna och höra vår projektledare berätta om projektet, säger Anders Bengtsson (C), styrelseordförande Växjöbostäder.