Nyheter

Eskilstuna kommuns nya Evolutionsbodar får premiär som valstugor

Nu monteras Eskilstuna kommuns nya Evolutionsbodar upp på Fristadstorget. Först ut att använda dem är de politiska partierna som ska ha dem som valstugor.

– Vi har tagit fram monterbara bodar gjorda av lättmetall, skivor och tyg. De går att packa upp och ihop på ett enkelt sätt. Syftet är att bodarna ska kunna användas till olika ändamål av kommunen, föreningsliv, företag och privatpersoner i Eskilstuna, säger Daniel Ängmo, Eskilstuna kommuns stadsarkitekt.

Evolutionsbodarna blir en del av den utrustning som kultur- och fritidsförvaltningen har för uthyrning och som kan hyras ut till föreningsliv, företag och kommunens verksamheter.

– Vi har sett att det i olika sammanhang finns behov av bodar, baracker och mindre stugor, exempelvis vid SM i friidrott och kulturevenemang, säger Mattias Albers, områdeschef för arenor och scener i Eskilstuna kommun.

Ett annat användningsområde är att utnyttja bodarna som så kallade dialogcontainrar när Eskilstuna kommun och allmänheten diskuterar Eskilstunas utveckling eller när kommunen ställer ut planer och begär synpunkter på dessa.

Bodarna har formen av en kub på nio kvadratmeter. Taken är spetsiga och bodarna kan placeras på olika sätt.

– Det finns el i dem och det går att variera med plexiglas och täta skivor som väggar, så det blir ljusa rum. Tanken är också att bodarna ska kunna utvecklas med tiden. Förses med krokar och andra flexibla upphängningssystem, säger Daniel Ängmo.

Första tillfället som Evolutionsbodarna hyrs ut är nu till valet och det är de politiska partierna som hyr dem.