Nyheter

Första spadtaget för Riksbyggens Brf Silvergruvan i Sala

Fredagen den 18 augusti är det dags att sätta spaden i marken för 23 bostadsrättslägenheter i Brf Silvergruvan i Sala. Det första spadtaget tas av Carola Gunnarsson (cC, kommunstyrelsens ordförande i Sala, Elin Sjöstrand Olander, regionchef på Riksbyggen och av en blivande boende i Brf Silvergruvan.

– Sala har stadigt haft en positiv befolkningsutveckling under de senaste tio år och som en långsiktig samhällsutvecklare vill vi på Riksbyggen vara med och utveckla kommunen. Det känns därför väldigt roligt att vi nu kan starta bygget av Brf Silvergruvan och bidra med fler bostäder i Sala, säger Elin Sjöstrand Olander, regionchef på Riksbyggen.

a-sala

 

Brf Silvergruvan kommer att byggas längs Bergslagsgatan i centrala Sala. Riksbyggen planerar för 23 bostadsrättslägenheter i form av 2-3 rum och kök, 58,5-69 kvadratmeter.

– Intresset för Brf Silvergruvan har varit mycket stort och samtliga lägenheter är redan sålda, säger Elin Sjöstrand Olander.

Det blir ett bekvämt boende med en grönskande park utanför fönstret och promenadavstånd till Stora Torget. På bara några minuters cykelväg finns järnvägsstationen för snabb access till städerna runtom i Mälardalen och Bergslagen. Ett riktigt bra pendlarläge med andra ord.

 

Redaktionen