Nyheter

Produktnyhet: Topcons nya GNSS-mottagare Topcon HiPer CR

Topcon Positioning Systems lanserar nu det senaste tillskottet till sin HiPer-familj av GNSS-mottagare. HiPer CR är en kompakt och lätt GNSS-mottagare (RTK)-noggrannhet på centimeternivå i realtid för proffs som jobbar i ett brett spektrum av applikationer inom lantmäteri-, bygg & anläggnings-, konstruktions-, ingenjörs-, skogs- och gruvindustrin.

Den ansluter sig till en portfölj av mer fullfjädrade mottagare med hög precision, inklusive HiPer HR och VR.

HiPer CR tillhandahåller spårning av flera konstellationer, inklusive GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou och QZSS. Den kan användas i en mängd olika konfigurationer, inklusive som en nätverks-RTK-rover, i bas- och rover-uppsättningar och integrerad hybridanvändning med en robotic totalstation.

– När den används som en nätverksrover med TopNet Live – företagets globala GNSS-korrigeringstjänst – kommer HiPer CR att ha tillgång till högkvalitativa datakorrigeringar för att möjliggöra ökad effektivitet och produktivitet, säger Ray Kerwin, chef för global produktplanering.

– Användare kan också välja att använda mottagaren som en del av ett hybridpositioneringssystem, vilket innebär att de kan använda en robotic totalstation för prismamätningar i GNSS-blockerade områden som inne på lager, byggnader, tunnlar m.m. eller byta till GNSS-mätning med HiPer CR. Med Hybrid Positioning har användarna mångsidigheten att växla mellan dessa lägen snabbt och effektivt, oavsett omständigheterna på arbetsplatsen, avslutar han.

För mer information om Topcon-mottagaren:

www.blinken.eu