Nyheter

Nordsjö lanserar två nya produkter för rengöring av fasaden

Nu lanserar Nordsjö två nya produkter för fasad – Nordsjö Original Universal Målartvätt och Nordsjö Original Alg- och Mögelmedel. Två rengöringsmedel som ger de bästa förutsättningarna för att målarfärgen ska få fäste eller när fasaden behöver en uppfräschning efter vinterhalvåret.

För att säkerställa att den nya färgen som ska målas på husfasaden får bästa möjliga fäste är det nödvändigt att tvätta fasaden mycket noggrant. Detta så att föroreningar, påväxt och smuts inte sitter kvar.

Nu lanserar Nordsjö de två produkterna för fasadtvätt som ser till så att förutsättningarna att måla om och underhålla blir de bästa – Nordsjö Original Universal Målartvätt och Nordsjö Original Alg- och Mögelmedel.

Nordsjö Original Universal Målartvätt används när husfasaden ska tvättas på bästa möjliga vis inför en ommålning. Den kan även användas regelbundet för att hålla fasaden ren och fräsch och därmed öka hållbarheten över tid. Speciellt effektiv är produkten tillsammans med Nordsjö Original Alg- och Mögelmedel så att ny påväxt av alger och mögel förebyggs. Båda produkterna passar även utmärkt att använda för rengöring av exempelvis träterrasser och trädgårdsmöbler.

Steg-för-steg-guide när huset ska tvättas:

Använd med fördel en lågtrycksspruta och en borste när huset ska tvättas. Lågtryckssprutan underlättar arbetet med att komma åt högt upp på fasaden och på svåråtkomliga platser samt gör det enklare att rengöra en större yta utan att flytta stegen. Notera särskilt husväggarna som ligger på skuggsidan.

Denna sida är särskilt benägen att få påväxt och det är viktigt att ta bort den för att förhindra ytterligare spridning.

Var noga med att täcka växter, trädäck och fönster, innan du börjar tvätta.

1. 
Skölj fasaden med rent vatten så att den inte suger åt sig av målarvätten.
2.
 Använd skyddsglasögon, handskar och övrig skyddsutrustning. Spruta sedan på Nordsjö Original Universal Målartvätt. Låt verka i 5-10 minuter.
3.
 Tvätta och skrubba bort smuts och synlig påväxt.
4.
 Skölj av fasaden med vatten. Spola nerifrån och arbeta upp på fasaden. Avsluta med att spola uppifrån och ner.
5. 
Finns fortsatt ytor med smuts och påväxt, upprepa behandlingen.
6.
 För extra bra skydd mot ny påväxt, slutbehandla med Nordsjö Original Alg- och Mögelmedel.

Nordsjö Original Universal Målartvätt finns i 1 L, 2,5 L och 5 L, och Nordsjö Original Alg- och Mögelmedel finns i 1 L och 5 L. Cirkapris 1 L, från 120 kr.

För mer information om fasadunderhåll:

www.nordsjö.se.