Nyheter

Ensto Building Systems i Sverige blir ett med Legrand

Ensto Building Systems och Legrand blir ett under namnet Legrand Sverige AB. Legrand Sverige fortsätter utvecklingen och försäljningen av Enstos produkter, och tillsammans med Legrands omfattande produktsortiment stärker de både produkt- och tjänsteutbud.

Legrand förvärvade Ensto Building Systems och dess verksamhet i Norden år 2021. Med en ny satsning byter verksamheten namn och från 1 januari 2024 agerar de under namnet Legrand Sverige AB, något som ger tydlighet, fokus och en förenad identitet till verksamheten.

Legrand som är en fransk teknikkoncern med verksamhet i nästan 90 länder och cirka 38 000 anställda, är kända för sin multibrand-strategi och sitt omfattande produktsortiment med över 300 000 artiklar och 70 produktvarumärken, inklusive Ensto.

Ralf Schweickardt, VD på Legrand Sverige, kommenterar expansionen under det nya verksamhetsnamnet och dess innebörd framåt:

– Our customers are at the center of everything we do. As we begin our new life, we promise to continue offering high-quality services, now with even more choices. We’re reducing our carbon footprint and ensuring every step contributes to a healthier planet.

Med fokus på hållbara produkter och en ljus framtid

– As Legrand Sverige AB, we strive to lead by example in our industry. We are focused on advancing the circular economy and rethinking resource use to create more sustainable and long-lasting products. Our growth will not come at the expense of our planet, fortsätter Ralf Schweickardt.

– I can’t wait to see what we can achieve together as Legrand Sverige AB. We have big plans, but more importantly, we have big hearts. Our journey is full of hope, innovation, and the desire to make a difference, avslutar Schweickardt.