Nyheter

Här är listan: Företagen som medarbetarna tycker bäst om

Nu presenterar undersöknings- och actionplattformen Brilliant Future vilka organisationer som medarbetarna tycker allra bäst om. Listan är baserad på kvantitativ data från cirka 290 000 medarbetarsvar som visar att NCAB Group och Burlin Motor är mest populära bland sina medarbetare.

Nya siffror från Brilliant Future visar vilka organisationer som tar bäst hand om sina medarbetare. Kartläggningen är helt och hållet baserad på kvantitativ data – medarbetarnas egna upplevelser – och överst i topplistan hamnar NCAB Group, Svensk Handel, Länsförsäkringar och Burlin Motor. Insamlingen av data har pågått under hela 2021 och är baserad på cirka 290 000 medarbetarsvar. Kartläggningen visar även att de organisationer som levererar ett högt medarbetarengagemang i sin kundservice har fler lojala kunder än de organisationer som levererar ett lågt medarbetarengagemang.

– De organisationer som toppar listan förstår värdet av strålande medarbetarupplevelser – vikten av att strategiskt och datadrivet arbeta med att mäta medarbetarnas upplevelse, för att sedan analysera data och agera på den. Det ökar möjligheterna för varje medarbetare att frigöra sin potential och sitt engagemang, vilket har en direkt påverkan på kundlojaliteten. Vår data visar gång på gång att engagerade medarbetare skapar lojala kunder, vilket påverkar resultatet på sista raden, säger Ulrika Jonsson, tf vd på Brilliant Future.

Företagen med de mest engagerade medarbetarna i sin bransch:

Bygg, tillverkning och industri

1. NCAB Group
2. Piab
3. Stena Metall
4. Bonava
5. Thomas Concrete Group

Serviceorganisationer

1. Burlin Motor
2. Vasakronan
3. Hemsö
4. Jernhusen
5. Skandia Fastigheter