Nyheter

JM Stugor & Fritid söker partners och leverantörer i Norden

Ett starkt koncept är utformat för den svenska attefallsmarknaden och JM Stugor & Fritid tar marknadsandelar. Med låga overhead kostnader, hög flexibilitet och anpassad affärsidé så blir företaget en aktör att räkna med bland attefallssäljarna, inte bara i Sverige.

Inför 2022 söker nu företaget nu fler sågverk, leverantörer, montörer, återförsäljare, investerare och strategiska affärspartners. JM Stugor & Fritid erbjuder hjälp med hela processen från skräddarsydd som traditionell stuga, bygglov, grund, montering, hyra av verktyg

och maskiner till färdigställandet av ett nyckelfärdigt fritidshus, i hela Sverige. Företaget har helt enkelt ett komplett erbjudande av produkter, tjänster och lösningar.

Försäljningen av stugor och byggmaterialhandeln har också i spåren av pandemin sett en stabil försäljningsutveckling, med 7% första kvartalet 2021 jämfört med 2020. Utvecklingen för trävaror är 22% av vilket en stor del beror på prisökningar. Råvarupriset har gått upp 40% sedan december 2020. På sikt kan det höga trycket leda till leveransproblem på inte bara trävaro, det är oroande.

JM Stugor & Fritid har många års erfarenhet av både stugor och monteringar runt om i Sverige och erbjuder ett anpassat utbud av både originella och standardiserade fritidshus, både Attefallshus och så kallade Bolundare på 30 kvm, sedan de nya reglerna ändrades hösten 2020.

Produkterna är enkla att montera där alla delarna är färdigkpapade och numrerade för enkel och snabb montering av kunden själv. Det byggs över 5000 Attefallshus per år i Sverige, enligt statistik från Boverket.

Detta antal förväntas öka de närmaste åren. De flesta bygger för att få gästhus och extra yta för familjen samt för uthyrning. Nu förbereder man motsvarande koncept för övriga Norden och söker lämpliga partners för detta.

Byggmax Group består av Byggmax, Buildor och Skånska Byggvaror. Byggmax Group omsätter över 5 miljarder kronor och expansionen fortsätter. Den första Byggmax-butiken slog upp portarna 1993 och 17 år senare, 2010, noterades Byggmax Groups aktie på Stockholmsbörsen. Byggmax har över 100 butiker i Sverige, över 40 butiker i Norge, 11 i Finland och snart även i Danmark. Byggmax Group har etablerat en stark marknadsposition på den nordiska gör-det-själv-marknaden och avsikten är att fortsätta växa med god lönsamhet. Detta sker genom tillväxt inom butiksexpansion, e-handel och sortimentsutveckling.

– Vårt partnerskap med bl.a. Ramirent, Sluta Gräv och Byggmax som återförsäljare av våra stugor och nordisk etablering och expansion av butiker ger mycket goda förutsättningar att växa tillsammans och att hitta nya och fler partners är viktiga steg i den riktningen. Vi vill positionera oss som en ledande aktör av skräddarsydda attefallsstugor och vi ser stora affärsmöjligheter framöver i hela Norden för våra produkter, tjänster och lösningar och vi kommer även i fortsättningen finnas nära våra kunder, säger Joachim Mårtensson, grundare och ägare JM Stugor & Fritid.