Nyheter

Ny produkt erövrar byggbranschen

En ny produkt för att ytbehandla och täta gör entré på den svenska marknaden. Liquid Rubber är kostnadseffektivt, miljövänligt och ett utmärkt material för ytbehandling och tätning av många olika underlag.

– Flytande gummi kommer att bli det självklara valet för säker tätning, säger ägaren och vd:n Mats Melbin, med huvudkontor i Örnsköldsvik.

Liquid Rubber är ett nytt sätt att ytbehandla och täta olika konstruktioner. Produkterna är utvecklade av proffs och används i över 60 länder runt om i världen under närmare 20 år. Nu har den revolutionerande produkten nått Sverige.

– Vi ser fram emot att gå i bräschen för något nytt och som vi tror på, säger Mats Melbin. Den här produkten kan bli hur stor som helst. Inom fem år räknar vi med att omsätta en halv miljard kronor.

Flytande gummi är precis det som det låter, ett flexibelt material som kan målas ut på många olika underlag för att ge en säker och vattentät yta. Det är ett självklart val när exempelvis tak ska tätas eller för att skydda betong från fukt .

Användningen är enkel. Inga heta arbeten krävs och många arbetsmoment uteblir. Enbart en applicering räcker för en vattentät och hållbar yta utan skarvar. Jämfört med traditionella tätskikt som papptak med bitumen, förkortas monteringstiden med upp till 70 procent.

– Det är ett kostnadseffektivt material med 15-års garanti, säger Mats Melbin. Alla produkter från Liquid Rubber är givetvis miljövänliga och innehåller inga VOC eller andra giftiga ämnen.

Just nu pågår rekrytering av återförsäljare runt om i landet.

– Efterfrågan är stor och flera återförsäljare har redan börjat använda sig av produkten. Det känns otroligt spännande få utveckla verksamheten tillsammans dem.

– Vi har stora förhoppningar att ta över byggbranschen med flytande gummi. Med engagemang och teamwork kommer det att gå, avslutar Mats Melbin.