Nyheter

Nytt modernt stadskvarter på historisk mark

Kopparhusen har färdigställts och den tidigare tillfälliga parkeringsplatsen har omvandlats till ett nytt modernt stadskvarter på historisk mark. Hela kvarteret är en modern tolkning av den gamla industrimiljön, med dess varierade former och höjder. Husfasaden har ett mönster och koppling till den textil som en gång producerades i områdets fabriker.

Det nya kvarteret knyter respektfullt, och innovativt med fokus på hållbarhet samman Industrilandskapet genom universitetet, Visualiseringscenter och Norrköping Science Park med den övriga stadskärnan.

Byggprojektet som är ett samarbete mellan Hyresbostäder i Norrköping AB och Klövern AB har pågått under cirka fyra år. Arkitekt är Utopia Arkitekter och byggentreprenör Sefab.

Ett flertal av Klöverns kontorshyresgäster har redan hunnit installera sig i de nya fina lokalerna, likaså ett antal studenter som numera har stans häftigaste utsikt i Hyresbostäders studentlägenheter/kombi-lägenheter. Och fler hyresgäster är på väg in med sina flyttlass, näst på tur är hyresgästerna till de 43 hyreslägenheterna (samtliga uthyrda).

Fantastiskt att se hur kvarteret vuxit fram och hur vi tillsammans skapat en spännande stadsmiljö med en mix av bostäder, kontor och kommersiella verksamheter. En plats för möten av alla slag, en knutpunkt för kreativitet, liv och rörelse i en trygg urban miljö. Vi välkomnar alla hyresgäster till Kopparhusen! säger Lars Löfgren, Marknadschef, Hyresbostäder i Norrköping AB

Under våren kommer fler kontorshyresgäster flytta sina verksamheter till kvarterets toppmoderna lokaler. Klövern själva flyttar sitt kontor till Kopparhusen och öppnar även upp ett kontorshotell under varumärket First Office i byggnaden.

Äntligen har Kopparhusen slagit upp portarna! Våra hyresgäster är på väg att flytta in i sina nya fina lokaler. Kopparhusen kommer att bli den härliga mötesplats där man kan träffas för både formella och informella möten i vår lounge och konferens. Varmt välkomna förbi Kopparhusen! säger Maud Andersson Pekkanen, Affärsenhetschef, Klövern AB

Under hösten väntas även ett antal restauratörer komma på plats i sina lokaler.