Nyheter

380 000 produkter för bygginstallation finns nu på Conrad Sourcing Platform

Under andra kvartalet 2020 fokuserar Conrad Elektronik allt mer på byggteknik och på fortsatt utbyggnad av sin professionella sourcingplattform. På sourcingplattformen finns det för närvarande 380 000 produkter inom bygginstallation och ett omfattande produktsortiment från en mängd ledande tillverkare så som Brennenstuhl, Bachmann, Siemens, Schneider Electric, WAGO, Phoenix Contact, Lapp, Homematic IP och AVM.

Utöver det breda produktsortimentet kommer Conrad nu att erbjuda specialerbjudanden och presentera fallstudieexempel för individuella lösningar inom byggteknikområdet.

B2B-distributören erbjuder ett brett utbud av eltekniska produkter för intelligent försörjning och styrning av fastigheter som samtidigt sparar resurser. Detta innefattar lösningar för nätverksbyggande teknik, solskydd för alla rum, omfattande switchsortiment, en mängd dörrkommunikationsfunktioner, energihantering och inomhus- och utomhusbelysning. Med automationssystem kan alla funktioner styras, regleras, övervakas och anpassas.

Med de många programmerbara logikstyrenheterna (PLC), nätverksteknik och lösningar för smarta hem som Conrad har i sitt produktsortiment kan man lätt anpassa intelligenta, nätverksanpassade och flexibla automationslösningar för fastigheten.

Utbudet av styrteknik omfattar produktkategorierna små kontroller, PLC:er, nätaggregat för DIN-skenor, I/O-moduler, gränssnittsmoduler samt HMI-paneler, och möjliggör även sammankoppling av tekniska system i moderna byggnader.

Conrad täcker även in området nätverksteknik, med nätverksswitchar, WiFi-adaptrar/kort, WiFi-repeatrar, nätverkshårdvara, routrar och powerline-produkter. Dessa kan vara trådlösa eller trådbundna.

Lösningarna som Conrad erbjuder inom smarta hem inkluderar till exempel en rad fjärrbrytare och ett brett utbud av motorer för fönster. garagedörrar och grindar. Med moderna rumsautomationslösningar kan dessa produkter användas för att optimera säkerhetsteknik, belysning och solskydd exakt efter behov.

Från byte av enskilda komponenter och delar i renoveringsprojekt till helt nya koncept – Conrad erbjuder ett omfattande utbud av professionella lösningar för bygginstallationer, såsom elinstallationsmaterial, kopplingsskåpsteknik, strömkablar och trefasteknik för effektiv drift.

– Vi förstår våra kunders behov av ökad säkerhet och ser detta som en av de viktiga frågor som utan tvekan måste åtgärdas, säger Ralf Bühler, CSO på Conrad Electronic. – Vårt larm- och säkerhetssortiment erbjuder därför videoövervakningslösningar, radio- och larmsystem och passersystem från välkända tillverkare.

Optimala belysningskoncept för produktivt arbete är en långsiktig fördel för företag och kan förverkligas med Conrads breda sortiment av belysningsteknik. I sortimentet ingår även vägg- och taklampor samt skensystem, utomhusbelysning och energieffektiva lampor.