Nyheter

Tyréns växer och flyttar till nytt huvudkontor

Tyréns växer så att det knakar. Så pass mycket att man nu håller på att växa ur sitt nuvarande huvudkontor vid Slussen och ska flytta till nya moderna lokaler ett stenkast söderut – vid Medborgarplatsen.

Tyréns är ett av landets ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. Det är också ett av de snabbast växande. 2017 ökade företaget sin omsättning i Sverige med 19 procent och antalet anställda ökade med drygt 11 procent. Totalt har företaget vuxit med 800 medarbetare under de senaste fyra åren.

Och tillväxten fortsätter. Bara i region öst, som huserar på huvudkontoret i Stockholm, räknar man med att antalet medarbetare ska öka med 10 procent per år under de kommande åren.

– Vi börjar redan att bli trångbodda, men att lämna Södermalm är inget alternativ för oss. Därför är vi väldigt glada över att ha tecknat ett långsiktigt hyresavtal med Vasakronan om ett modernt och hållbart kontor vid Medborgarplatsen, säger Johan Dozzi, vd på Tyréns AB.

Tyréns nuvarande kontor ligger ovanpå Söderledstunneln och faktum är att även det nya huvudkontoret är beläget ovanpå samma tunnel – bara några kvarter söderut.

Byggnaden som uppförs omfattar 10 våningar om totalt 15 500 kvm varav 15 000 kvm kontor. Tyréns hyr till en början 12 500 kvm och har option på resterande kontorsytor vilket ger en ordentlig växtmån inför framtiden.

Tyréns är ett innovativt företag som erbjuder lösningar för en hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Vasakronan vill man därför skapa ett kontor som har samma höga ambitioner och diskuterar just nu innovativa och hållbara spjutspetslösningar för avfall, vatten och energi. Fastigheten kommer också få laddstationer för både elcyklar och -bilar, en innovativ lösning för delar av glasfasaden och ett grönt sedumtak med solpaneler. Byggnaden ska även certifieras enligt LEED platinum.

Fastigheten kommer att uppföras med största möjliga hänsyn till både människa och miljö. Målsättningen är att den ska bidra till att skapa en trygg och attraktiv närmiljö och tillföra stadskvaliteter till närområdet.

Flytten till det nya kontoret på Folkungagatan 44 är beräknad till sommaren 2021.

Bild: Vasakronan/Equator