Nyheter

Hernö Gin bygger för fortsatt tillväxt

Hernö Gin investerar i en fullvärdig besöksanläggning med intilliggande vinterträdgård som gör det möjligt att ta emot besökare dagligen under sommaren samt med ökad frekvens under hela året. Med detta frigör företaget produktionsytor för att möta fortsatt hög tillväxt. Nya kontorsytor kommer även att ge rum för fler.

Med en nyemission vill Hernö Gin bjuda in fler att följa med på resan. En resa som bara har börjat.

Hernö Gin har idag cirka tusen aktieägare. Allt från passionerade ginentusiaster till privatpersoner och företag med större engagemang i bolaget. Nu släpper bolaget 150 000 nya B-aktier vid full teckning och maximalt 300 000 B-aktier i övertilldelningsoption på marknaden.

– Vi bygger för fortsatt tillväxt och nya framgångar. Med den här nyemissionen lägger vi grunden för en långsiktigt hållbar besöksverksamhet, ökad produktion och fler medarbetare. Välkommen att teckna aktier, hälsar Jon Hillgren, grundare och vd, Hernö Gin.

Allt fler vill besöka Hernö Gin. Under förra året ökade intäkterna från besöksverksamheten med 173 procentjämfört med föregående år. En fullvärdig besöksanläggning gör det möjligt att öka kapaciteten och välkomna fler till destilleriet. Satsningen på en utökad besöksanläggning är också ett led i det långsiktiga arbetet att etablera Härnösand och Höga Kusten som en internationell destination för ginskapande och ginupplevelser.

– Nu möter vi den kraftiga tillväxt vi har både inom försäljning och besöksverksamhet med en ny besöksanläggning som öppnar upp för spontanbesökare och en intilliggande vinterträdgård som kommer att förstärka upplevelsen av ett gindestilleri i världsklass, berättar Jon.

Under 2017 sålde Hernö Gin för första gången över 100 000 flaskor och omsättningen ökade med totalt 93 procent.

– Vi ser en framtid med god tillväxt både i Sverige och i utlandet de kommande åren. I dag har vi en destilleringskapacitet om 400 000 flaskor per år och med de nya besöksytorna frigör vi plats för en framtida installation av fler kopparpannor i befintliga lokaler. Antalet medarbetare ökar också snabbt ochmed nyemissionen finansierar vi ävennya ändamålsenliga kontorslokaler, berättar Jon.

Investeringarna är beräknade till ca 8 mkr varav emissionen är planerad att inbringa 5,65 mkr före emissionskostnader. Resterande delar av finansieringen utgörs av banklån och eget kapital.

– Som aktieägare får du ta del av exklusiva lanseringar och unika ginupplevelser. Förhoppningsvis blir din investering också lönsam, avslutar Jon.

Foto: Marlene Nilsén