Nyheter

Ramupphandling för Kombohus Småhus klar

Nu är den nya ramupphandlingen för Kombohus Småhus klar och SABO tecknar avtal med Götenehus AB, Derome Hus AB och Heikius Hus – Talo.

För att pressa den generella prisbilden för att uppföra hyresbostäder och få fler aktörer att arbeta med ett industriellt byggande har SABO sedan 2010 genomfört ramupphandlingar av typhus.

– Det är glädjande att ramupphandlingen för Kombohus Småhus är klar och att det nu kommer finnas parhus och radhus. SABOs Kombohus efterfrågas i allt högre utsträckning. Sedan 2010 har SABO genomfört ramupphandlingar för att prispressa medlemsföretagens nyproduktion av flerfamiljshus. Ramupphandlingarna för Kombohus har i dagsläget lett till att SABOs medlemmar byggt, eller är i process att bygga, cirka 9500 bostäder, säger Jonas Högset, chef fastighet och boende, på SABO.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ha vunnit SABOs ramupphandling av småhus. Inom kort är vår nya volymhusfabrik klar. De kunder som beställer småhus genom ramavtalet kommer att prioriteras i den nya fabriken. Vi ser med spänning fram emot ett framtida samarbete med de bostadsbolag som vill beställa våra produkter, säger Claes Hansson, VD och koncernchef i Götenehus.

Foto: Götenehus