Nyheter

Rusta firar sitt 90:e varuhus i Sverige – storsatsar i Täby Centrum

Onsdag 25 april firar Rusta sin 90:e svenska varuhusöppning. Det gör man genom att öppna ett full-size Rusta-varuhus på över 2 000 kvm inne i Täby Centrum-gallerian.

Öppningen innebär att Rusta fortsätter expandera snabbt och att man nu förtätar sig i norra Stockholmsområdet. Så sent som i slutet av 2017 öppnade bolaget varuhus i Åkersberga. Sedan tidigare hade Rusta ett varuhus i Arninge, bara någon mil därifrån.

– Invigningen av vårt 90:e varuhus markerar en viktig milstolpe i Rustas fortsatta tillväxt. Nu etablerar vi oss i en av Sveriges absolut mest välbesökta Gallerior, med över 12 miljoner besökare per år. Med vår öppning i Täby Centrum förtätar vi oss i norra delen av Stockholm och snart öppnar vi i även i Kista Centrum, berättar Peter Jansen, etableringschef på Rusta.

Samtidigt innebär varuhusöppningen att Rusta fortsätter etablera sig i välbesökta köpcentra. Sedan tidigare har Rusta bland annat etablerat sig i Mirum i Norrköping, samt i Solna Centrum. Nu fortsätter man alltså på den inslagna vägen:

– Vi vill på detta sätt inte bara göra Rusta tillgängligt på fler platser utan även öppna upp oss för nya målgrupper. Vi har kunnat se att Rustas koncept fungerar fantastiskt bra i befintliga varuhus och genererar bra försäljning. Täby Centrums tillgänglighet via bil, buss och tåg gör oss dessutom mer tillgängliga för nya kundgrupper som får bättre möjlighet att upptäcka våra varuhus och vårt koncept, berättar Fredrik Ingemarsson, försäljningschef för Rusta Sverige.

Rusta har flera år av snabb tillväxt bakom sig. Varuhuset i Täby Centrum blir sammantaget Rustas 114:e. Bolaget har idag 90 varuhus i Sverige, 22 varuhus i Norge och 2 varuhus i Tyskland.