Nyheter

Zaplox tecknar partneravtal med Via System A/S

Zaplox AB meddelar idag att bolaget ingått ett partneravtal med Via System A/S som ingår i danska AK Techotel-gruppen, Skandinaviens ledande leverantör av affärssystem till hotell (s.k. PMS* system).

Via System, med bas i Danmark, tillhandahåller Picasso PMS till hotell i Danmark, Norge och Sverige. Partneravtalet innebär att Zaplox lösning integreras till Picasso PMS samt att Via System skall marknadsföra och sälja Zaplox lösning till sina kunder i Skandinavien. Partneravtalet löper utan tidsbegränsning och utgör inga garantier om intäkter.

Partnerskapet innebär att Via System nu har möjlighet att erbjuda Zaplox mobila gästresa som en integrerad lösning till de cirka 850 hotell som idag använder Picasso PMS. Via Systems anslutna hotell, med uppskattningsvis cirka 60 000 dörrar, kan därmed genom Zaplox lösning tillhandahålla mobila nycklar samt in- och utcheckning via mobilen.

– Vi accelererar vår närvaro på den skandinaviska marknaden. Partnersamarbetet med Via System markerar ett viktigt utvecklingssteg för Zaplox då Via System även aktivt kommer att sälja Zaplox lösning direkt till de hotell som använder sig av Picasso PMS, säger Magnus Friberg, VD Zaplox.

Mobil incheckning, mobila nycklar och mobil utcheckning är centrala i en mobil gästresa. Idag bokas cirka 50% av alla resor via mobilen och det är ett naturligt steg för gästen att fortsätta att använda mobilen för att checka in på hotellet, öppna dörren med nyckeln i mobilen samt att checka ut och betala sin vistelse.

– Med Via System som säljpartner stärker vi vår konkurrenskraft och utökar vårt erbjudande. Zaplox integration till Picasso PMS skapar nya affärsmöjligheter för båda parter att tillsammans erbjuda en attraktiv lösning för en mobil gästresa, kommenterar Magnus Friberg, VD Zaplox.