Nyheter

Uppsala får tredje Lidl-butiken

Lidl Sverige invigde på torsdagen en ny butik i Uppsala och Maria Gardfjell, Uppsalas kommunalråd med ansvar för klimat och miljö, klippte bandet. Den nyinvigda butiken ligger i handelsområdet Boländerna och är Lidls tredje i staden.

Livsmedelskedjan expanderar i hög takt och på sikt är målsättningen att det ska finnas 10 butiker i Uppsala.

Nyöppningen i Boländerna är en del av Lidls expansiva tillväxt i Sverige och är nummer 172 i ordningen. Fram till och med 2020 ska Lidl ha 200 butiker och på sikt är målet 300 butiker i Sverige. Uppsala är en av de orter där expansionstakten är som högst och målet är att det på sikt ska finnas 10 butiker i staden.

– Vi är jätteglada att nu få öppna Uppsalas tredje Lidl-butik i Boländerna, ett av Uppsalas mest tillgängliga lägen, säger Johan Eriksson, regiondirektör på Lidl Sverige. Vår ambition är fler i regionen ska få ta del av vårt erbjudande högsta kvalitet till bästa pris och vi fortsätter leta fler butikslägen.

I Uppsala finns sedan tidigare två existerande Lidl-butiker, en i Gränby och en i Gottsunda. Den senaste butiken i Boländerna ligger strategiskt belägen vid vältrafikerade Kungsängsleden med lättillgängliga parkeringsplatser och tät kollektivtrafik för de som inte är bilburna.

Butiken har en försäljningsyta på cirka 1200 kvadratmeter och erbjuder ett fullt sortiment. Alla nya butiker byggs utifrån Lidls senaste butikskoncept där ljusa luftiga lokaler och miljötänk står i fokus.

Hänsyn till miljö och klimat är något som även präglar sortimentet med en hög andel miljömärkta och etiskt märkta varor. Lidl ställer hårda miljö- och kvalitetskrav på sina leverantörer och 42 procent av varorna i butikerna kommer direkt från svenska leverantörer.

Lidl är den enda livsmedelskedjan i Sverige som klimatkompenserar för hela den svenska verksamheten och butiken i Växjö vann priset världens grönaste nya handelsbyggnad på BREEAM Awards 2017.