Nyheter

Pipemodul presenterade modulstambyte

Pipemoduls system för installationer och konceptet modulstambyten mötte ett stort intresse på mässan Nordbygg i Stockholm den 10-13 april. I montern knöts nya affärskontakter och på seminariescenerna lyftes Pipemoduls modulbaserad installationer som en viktig innovation.

– Flera installatörer och bostadsbolag med bestånd från miljonprogramtiden ser stora möjligheter med vårt modulsystem. Sista dagen på mässan fick vi till exempel besök av en aktör med 8 000 lägenheter, som vi nu ska föra fortsatta diskussioner med, berättar Kim Karlsson (bilden), försäljningschef på Pipemodul.

Totalt medverkade 900 utställare på mässan som under fyra dagar lockade drygt 48 000 besökare – cirka 1 000 fler än under förra upplagan för två år sedan.

– Att vårt system var nominerat till Nordbyggs guldmedalj för årets bästa produktnyhet på den svenska marknaden, lockade många till vår monter. Lägenhetsmodellen vi byggt upp visade på ett pedagogiskt sätt hur våra installationer fungerar och sparar både tid och pengar samt minskar miljöpåverkan, säger Kim Karlsson.

Stort intresse för ny produkt och värmeåtervinning
En nyhet som Pipemodul presenterade i montern var den färdigisolerade MDF-modulen som är ett givet alternativ till platsbyggda schakt.

– Många besökare frågade om våra moduler kan göras i större storlekar och användas för ventilation eller värmeåtervinning. Svaret är att vi kan göra skräddarsydda lösningar för många olika behov. Och de moduler vi gör för värmeåtervinning blir allt populärare, berättar Eero Puikkonen, marknadschef på Pipemodul i Sverige.

Han medverkade under Nordbygg i VVS-forums panelsamtal om framtidens installationer och i Assemblins lunchmöte om innovationer och samverkan. Här lyftes Pipemoduls system fram som en viktig innovation inom installationsbranschen.

Nya affärer och fortsatt expansion
I samband med Nordbygg kunde Pipemodul också presentera en rad nya uppdrag och affärer i Sverige.

Balder, ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag, väljer moduler från Pipemodul vid en omfattande ombyggnation vid Långströmsgatan i Göteborg.

Ytterligare ett nytt projekt gäller stambyten i Stena Fastigheters lägenhetsbestånd i Malmö. Dessutom har Pipemodul fått fortsatt förtroende gällande stambyten för det kommunala bostadsbolaget Allbohus i Alvesta.

– Vi står nu inför en expansion med ännu fler nya uppdrag i Sverige efter alla de positiva mötena på Nordbygg. Våra stambyten är helt klart en del i lösningen på hur man ska klara renovering och stambyten i cirka 800 000 lägenheter från miljonprogramtiden, säger Kim Karlsson.