Nyheter

Nu startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Ängelholm

Lördagen den 28 april startar försäljningen av de 27 BoKlok-lägenheter som planeras att byggas i Ängelholm. Försäljningen kommer att ske på IKEA Helsingborg och alla intresserade är välkomna att lämna sin turordningsanmälan mellan kl. 10-12.

Sedan dras en turordningslista som bestämmer vem som får välja bostad först, som nummer två, nummer tre osv. Beräknad inflyttning är under våren 2019.

I nya området Errarps ängar planerar BoKlok att bygga 27 lägenheter. Försäljningen kommer att starta under våren 2018 och planerad inflyttning är våren 2019. Lägenheterna kommer att ha ett, två, tre eller fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och den totala boendekostnaden inklusive avgift till bostadsrättsföreningen och ränta blir ca 2578 kronor per månad för en enrumslägenhet.

– Det känns väldigt roligt att ge fler möjligheten att bo bra i Ängelholm. Bostäderna är ljusa och luftiga och kommer att ligga mitt i grönskande natur. Här finns skogar, mossar och ängar som bjuder in till spännande utflykter för stora och små – och med flera vackra vandring- och cykelleder att upptäcka, säger Juvall Jungman, projektledare BoKlok.

Försäljningsfilosofin inom BoKlok bygger på principen ”lika för alla” och bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning. Det innebär att en turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst.

– Det är både tryggt och enkelt att köpa bostad av oss och bostaden kostar vad vi säger att den ska kosta. Vårt tillvägagångssätt gör att vi kan genomföra försäljningen på ett rättvist sätt utan krångliga kösystem och budgivningar. På säljstarten samlar vi också alla kunder vilket gör att alla får träffa sina blivande grannar vilket är roligt, säger Juvall. 

BoKlok Fyren ligger i ett nytt område som kallas ”Errarps ängar”. I området planeras det för fler bostadsrätter, radhus, villor, hus och ett vård- och omsorgsboende som kommer skapa ett eget litet samhälle med lekplats och andra gemensamma ytor.

Bild: BoKlok