Nyheter

MVB bygger för fler elever i Helsingborg

Nu ska ytterligare 200 elever beredas plats på Västra Berga skola i Helsingborg. Fastighetsförvaltningen har gett byggföretaget MVB i uppdrag att uppföra en ny skolbyggnad som komplement till befintliga.

Den nya byggnaden kommer att rymma fler klassrum och lokaler för musik, hemkunskap, bild och skolbibliotek, en ny skolrestaurang och matsal samt skolans administration, personalrum och skolhälsa. Byggnaden förbinds till en av de befintliga och byggs i två våningar med fasad i rött tegel. Entrén får en fasad i vit, vågformad betong. Det kommer även att anläggas en ny skolgård med grönytor och lekutrustning.

– Vi är väldigt glada över att Helsingborgs kommun har gett oss förtroendet att bygga den nya skolan. Det känns bra att få vara med och skapa framtidens skolmiljöer. Det är viktigt att vi ger våra barn en inspirerande och trygg plats för inlärning, säger Thomas Ellkvist, VD för MVB Syd.

MVB är sedan många år etablerade i Helsingborg och har bland annat byggt Helsingborg Arena. Företaget har även byggt många skolor genom åren, bland annat Emiliaskolan i Landskrona som var Sveriges första passivhusskola. Idag har företaget skolprojekt på gång i Oxie, Skurup, Trelleborg och Laholm.

– Vår erfarenhet av att bygga skolor har gett oss värdefulla erfarenheter. Till exempel vikten av att personal och elever får vara delaktiga i skolans utformning. Västra Berga skola kommer dessutom att byggas under pågående skolverksamhet. Det ställer alltid lite extra höga krav på hänsynstagande och säkerhet, säger Fredrik Schjöld, arbetschef MVB Syd.

Entreprenaden är värd ca 41,5 miljoner kronor och påbörjas omgående. Den nya skolan ska vara inflyttningsklar augusti 2019 och kommer då att ha plats för 500 – 550 elever.

Bild: Arkitektgruppen