Nyheter

Svensk Byggtidning på Nordbygg: De Palma intro på Nordbygg med arbetskläder i amerikansk retro

I en av montrarna på Nordbygg 2018 blandar sig Don McLeans 70-tals- hit ”American Pie” med blårutiga bomullsskjortor i westernstil, T-shirts och jeansinspirerade arbetsbyxor med utanpåliggande verktygsfickor…

DePalma Workwear debuterar på årets Nordbygg med arbetskläder designade med amerikansk retrokänsla.

– Vi är här för att vara ett alternativt klädmärke för arbetskläder. Vi fokuserar minst lika mycket på design, image och varumärke som på själva produkten och funktionalitet. Utan att det sistnämnda får stryka på foten, säger DePalmas vd Jonas Skommevik på plats i monter BO7:13.

I själva verket förefaller skjortor, västar och chinos i många fall lämpa sig lika bra för en promenad på stan som på en byggarbetsplats.

– Det är också en av grundplåtarna. Kläderna ska vara så pass snygga att du känner dig komfortabel och med stolthet kan lämna jobbet i dem.

Det mer tekniska sortimentet som fleecejackor och annat tillverkas i Kina och Turkiet. Här samarbetar De Palma med Polar Tech, uppfinnaren av fleece och leverantör av amerikanska militärkläder.

– Men all design, från ax till limpa, görs på vårt kontor i Stockholm.

Berättar Jonas Skommevik när ”American Pie” tonar ut och ersätts av andra USA-inspirerade tongångar som blandar sig med maskinbuller, föredragshållarröster och allmänt sorl från det övriga mässgolvet på Nordbygg 2018.