Nyheter

Svensk Byggtidning på Nordbygg: Brittisk dörrstängare knyter kontakter

All marknadsföring på Nordbygg 2018 kräver inte en egen monter. Som konsult och marknadsförare för brittiska företaget Samuel Heath automatiska dörrstängare är ändå ett besök på Nordbygg självklart för LUA Konsults vd Lars Asklöf.

Tillsammans med brittiska försäljningschefen Michael Milton gör Lars Asklöf en marknadsföringsturné runt om Sverige. En av dagarna ägnas åt att gå runt och återuppliva gamla och knyta nya kontakter i mässhallarnas vimmel på Nordbygg 2018.

Den automatiska dörrstängaren är väletablerad i USA, Europa och arabländerna, men introduceras först nu i Sverige. Till skillnad mot de synliga dörrstängare på dörrens ovansida som traditionellt används här hemma är de från Samuel Heath dolda i dörrblad och karm – ungefär som ett gångjärn.

En dörrstängare av rostfria delar i stort sett oåtkomlig för åverkan.

När dörren är stängd så syns överhuvudtaget inte dörrstängaren, förklarar Lars Asklöf.

Så marknadsföringskonsulten Lars Asklöf har öppningsrepliken i beredskap när han och Michael Milton möter fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, arkitekter och andra potentiella kunder.

– En dörrstängare ska egentligen inte synas. Det är bara en funktion att stänga dörren. Arkitekterna älskar den!

Samuel Heath dörrstängare tillverkas i England, har provsålts ett par år i Sverige och finns i lager hos LUA Konsult AB i småländska Aneby