Nyheter

Nordbygg: GROHE först i Sverige med kokande vatten direkt

På byggmässan Nordbygg fick GROHE ett efterlängtat certifikat av Kiwa Sverige. Certifieringen innebär att den integrerade vattenkokaren GROHE Red Mono äntligen kan installeras i svenska privatbostäder.

– GROHE Red Mono är praktisk, säker och snygg. Som innovativ leverantör är vi mycket glada över att de svenska kunderna från och med nu kan välja den här vattenkokaren, säger Johan Kling, Sverigechef på GROHE.

GROHE Red Mono är en vattenkokare som integreras i diskbänken. Den levererar kokande vatten direkt och sparar därmed tid i köket, platsen där vardagspusslet ofta ska läggas.

Dessutom är GROHE Red Mono ett mer energieffektivt val jämfört med att koka upp vatten på spisen.

Vattnet som kommer ur GROHE Red Mono är filtrerat, vilket ger bättre smak på det som kokas: från grönsaker till kaffe och te.

– Vi ger marknaden nya möjligheter och fler val för kunderna. Med GROHE Red Mono visar vi också vår innovativa sida. Produkten är en symbol för det vi står för: att utveckla väldesignade produkter som förenklar och höjer människors livskvalitet, säger Johan Kling som är Sverigechef på GROHE.

För en produkt som levererar kokande vatten direkt, är säkerhetskraven höga.

GROHE Red Mono har barnlås och säkerhetsfunktioner som eliminerar all risk för skållning: den sekund man tar bort handen från knappen, så stoppas vattenflödet direkt.

Säkerheten var en av de viktigaste punkterna för certifieringsbolaget Kiwa Sverige, som utfärdade certifikatet.

– Den svenska lagstiftningen är tydlig: Vid ett så kallat tappställe får man inte ha en högre temperatur än 60 grader, berättar Magnus Jerlmark på Kiwa Sverige.

– Kiwa har valt att definiera GROHE Red Mono som en vattenkokare. Det gör det möjligt att utfärda ett byggproduktcertifikat där vi utgår från mekaniska egenskaper, hygientekniska krav och, förstås, säkerhet.

Johan Kling på GROHE betonar att certifikatet skapar en större tydlighet kring den här typen av produkter i Sverige, både för installatörer och slutkunder. Och GROHE Red Mono är redan en stor försäljningsframgång för GROHE i Europa.

– Omkring 20 procent av alla nya kök i Danmark har en fast vattenkokare. Så vi är mycket glada att de svenska kunderna från och med nu kan välja den här produkten, säger Johan Kling.

Bra att veta om GROHE Red Mono

– Kokande vatten direkt

– Sparar energi

– Säkerhetsfunktion förhindrar felaktig hantering

– Snygg och modern design

– Filtrering ger bättre vattensmak