Nyheter

Svensk Byggtidning på Nordbygg: Ramirent visar upp större säkerhet

Genom att delta på årets Nordbygg 2018 vill Ramirent öka säkerheten på byggarbetsplatserna. Inte bara visa upp sig som leverantör av byggnadsställningar och maskiner.

– Vårt fokus på säkerheten är lite nytt!

Det säger Ramirents VD Jonas Söderkvist till Svenska Byggtidning där han står bland exponerade trafikavstängningssystem och innovativa byggnadsställningar på företagets generösa utställningsområde på årets byggmässa i Älvsjö.

Att med sikte på ökad på ökad säkerhet delta i projektering och planering är en del av Ramirents nya strategi för bättre säkerhet på byggarbetsplatserna. Något som bland annat handlar om att i ett tidigt skede medverka vid planeringen av logistik.

– Hur in och utflödet ska se ut. Var vi ska placera byggbodarna och sådant, förklarar Jonas Söderkvist.

Nya trafikavstängningssystemet SAFEPASS är ett utställningsexempel på av Ramirent framtagna produkter för ökad säkerhet. En fordonsbarriär som en person med maskinhjälp enkelt placerar ut som skydd vid pågående vägarbeten.

På Nordbygg 2018 kan besökarna även studera Ramirents fallskyddssystem Gardlite. Lätta men ändå stabila byggnadsställningar som kan monteras med större säkerhet än tidigare