Nyheter

ChromoGenics presenterar ConverLight dynamiska glas på Nordbygg

ChromoGenics AB presenterar sin unika teknik ConverLight® till intressenter och medlemmar av bygg- och fastighetsbranschen på branschmässan Nordbygg 2018 i Stockholm, 10-13 april.

ChromoGenics dynamiska glas ConverLight® erbjuder fastighetsägare, arkitekter och andra intressenter en attraktiv och kostnadseffektiv solskyddslösning. ConverLight® förser hyresgäster med ökad energieffektivitet och inomhuskomfort i fastigheter genom ett kontrollerbart värme- och ljusinsläpp. ConverLight® bidrar även till miljöcertifieringar av byggnader, vilket står högt upp på miljöagendan för både EU och företagens hållbarhetsarbete.

Nordens största och mest dynamiska mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen, Nordbygg, äger rum 10-13 april i Stockholm. Som ett ytterligare steg i vår marknadsföring och internationella expansion kommer ChromoGenics att delta i mässan och presentera ConverLight® under temat ”Dynamiskt solskydd för naturlig kontakt med omvärlden”.

– På Nordbygg 2018 presenterar ChromoGenics en av våra kunder, ICEHOTEL 365 i Jukkasjärvi, Sverige. ICEHOTEL 365 nya byggnad upprätthåller permanent en temperatur på -5° C året runt med ett kylsystem som drivs av en solcellsanläggning. ICEHOTEL 365 ligger 200 km norr om polcirkeln och solen ligger över horisonten under 100 dagar i följd under sommaren. ConverLight® dynamiskt glas installerades för ett år sedan för att ge dagsljus och samtidigt spara energi genom att minska kylbehovet, säger Thomas Almesjö, VD ChromoGenics.

Foto: ChromoGenics