Nyheter

När rost blir en skyddande beläggning

Rostiga fasader och skulpturer syns allt oftare i städer och parker. Det är inte ovanligt att de bruna nyanserna, skimrande fasaderna och konstverken möts med total oförståelse av passerade. Men skenet bedrar.

Den 13 april blir det seminarium på Nordbygg där man kan träffa SSABs specialister på just rosttröga stål och som en av få licensierade företag har SSAB rätten att
sälja Cor-Ten®.

På fredag den 13 april föreläser också SSAB:s tekniske specialist – Anders Wallin – om fördelarna med rosttröga stål, vad man bör tänka på och hur man bäst hanterar materialet.

Arkitektens rostiga favorit
Att skapa intryck av rostig plåt utan att göra avkall på modern kvalitet är fullt möjligt. SSAB Weathering och COR-TEN® är framtaget av SSAB och ett stål som sprider sig över hela världen för sin effektfulla yta. Arkitekter, metallurger och stålproffs har känt till materialet i mer än 80 år.

Väderbeständiga stål bygger upp en karakteristisk brun ytstruktur, förutsatt att materialet växelvis exponeras för våta och torra förhållanden. På det sättet kan väderbeständiga stål bygga upp en starkt vidhäftande patina, som skyddar mot vidare korrosion av stålet och man slipper kostnader för målning.