Nyheter

EcoGuard lanserar den nya intelligenta och mångsidiga radiomottagaren Air Receiver

EcoGuard lanserar den nya radiomottagaren EcoGuard Air Receiver för trådlös mätinsamling i fastigheter. Med bättre räckvidd, snygg design för montage i hus och stöd för flera samtidiga radioprotokoll sätter EcoGuard en ny standard för trådlös mätinsamling.

EcoGuard Air Receiver samlar in och skickar vidare mätdata till din egen databas i programvaran EcoGuard CURVES.

Air Receiver är optimerad för EcoGuard Wireless med sin långa räckvidd och långa batterilivslängd på sensorer och mätare. Med två antenner för optimal räckvidd krävs det färre enheter i fastigheten. Alltså lägre kostnader för på både hårdvaruinköp och drift. Enheten ger också verklig räckvidd. Det vill säga all mätdata inom dess räckvidd samlas tryggt in och skickas vidare till CURVES. Designen gör att Air Receiver passare bra vid alla montageplatser.

Maximal flexibilitet
För kunder som använder Wireless M-Bus som sitt protokoll för mätning kan Air Receiver användas för trådlös mätinsamling av EcoGuard Wireless och Wireless M-Bus samtidigt. En unik funktion som innebär maximal flexibilitet. Det finns även en modell som enbart hanterar Wireless M-Bus.

– Air Receivern gör det vi blivit kända för, trådlös mätinsamling, ännu enklare och bättre, säger Per Ernedal, affärsutvecklingschef EcoGuard. De kunder som använt Wireless M-Bus tidigare kommer bli positivt överraskade över räckvidden och enkelheten med Air Receiver.

Installation
Enkelheten vid installation är en av fördelarna med Air Receiver. Inga mätare eller sensorer behöver ”mappas” till en specifik radiomottagare, ett arbete som normalt kan vara tidskrävande. Den är mycket enkel att montera och kräver bara inkoppling till 230 volt.

Första leverans kommer att ske under det tredje kvartalet 2018.