Nyheter

Optimera i Skövde inviger tillbygge med mässa

Den 18 april nyöppnar Optimera i Skövde sina tillbyggda lokaler med en leverantörsmässa, dit man räknar med att få mellan 500 och 1000 besökare.

– Vi vill vara Skaraborgs största och bästa bygghandel för proffs, säger Enhetschef Jimmy Lundberg, som hälsar alla kunder varmt välkomna till eventet för att ta en titt på den nya anläggningen.

Mässan, som arrangeras ihop med Optimeras leverantörer, öppnar klockan 9.00 med traditionsenlig bandklippning. Mellan klockan 11 och 13 serveras lunch, och under dagen utlovas även tipspromenad och andra mässaktiviteter. Alla kunder och samarbetspartners hälsas varmt välkomna att delta vid eventet.

Under hösten har Optimeras butik i Skövde byggts ut med 1500m² för att möta den ökande tillströmningen av nya kunder. Därtill har även asfaltsytan ökats med ca 5000m² och 1000m² skärmtak har byggts för att förvara byggmaterial utomhus.

Detta gör anläggningen till en av Optimeras största med 2800m² butik, 3000m² drive-in lager och 18000m² uppställningsytor.

Med ombyggnaden räknar man med att kunna vässa logistiken för att följa det ökande trycket på enheten, samtidigt som de större ytorna innebär att man kan utöka sortimentet på både bredden och djupet. Dessutom innebär det att lister och snickerier hädanefter kan lagras i värme, samt att man kommer att kunna lägga skåpsstommar och luckor på lager.

Man har även planerat in en ankomsthall för transitorder där man smidigt kan hantera dörrar, fönster, kök och liknande som ska direkt vidare till kund.

Jimmy Lundberg, Enhetschef på Optimera i Skövde säger:

– Optimera som bolag har visionen att vi ska vara Sveriges bästa bygghandel för proffs, och med denna ombyggnad känner vi att vi verkligen kan erbjuda detta för  proffsbyggare i Skövde med omnejd.