Nyheter

Derbigum levererar tätskikt till Deromes största produktionsanläggning

Just nu byggs Deromes största produktionsanläggning, Derome Plusshus i Varberg. På produktionsanläggningens tak läggs cirka 20 000 kvm tätskikt från Derbigum.  Anläggningen som förväntas tas i drift i september 2018 gör det möjligt för Sveriges största familjeägda träindustri att producera fler moderna och flexibla bostadshus.

I slutet av sommaren i år öppnar dörrarna till Deromes största produktionsanläggning och investering någonsin, Derome Plusshus i Varberg. Med både kontor och produktion på samma plats kommer företaget kunna producera fler flexibla och kostnadseffektiva modulsystem och färdiga hus till professionella byggherrar.

Stor leverans av hållbara tätskikt
Som ett led i byggprocessen har man valt att lägga tätskikt från Derbigum på samtliga av anläggningens tak. Själva takläggningen färdiggjordes i december förra året och det tätskikt man valde att använda var Derbicolor Artic. För en snabbare och snyggare läggning med färre kortskarvar användes jumborullar vid själva läggningen.

Takentreprenörerna Hallandstak och Takrekond har tillsammans lagt ca 20 000 kvm tätskikt. Per Nilsson från Hallandstak, som tillsammans med beställaren MTA Bygg valt att satsa mer på kvalitet, berättar:

– I den här typen av projekt är det viktigt att man väger in hållbarhetsaspekten. Och där har Derbigum ett av marknadens i särklass bästa material när det kommer till både hållbarhet och utformning.

Färdiga hus under samma tak
Derome Plusshus i Varberg kommer inom kort att kunna producera fler färdiga bostadshus under samma tak, med en modern och rationell volymbyggnadsteknik. Och för ett företag som Derbigum är det extra kul att vara en del av byggandet av den nya produktionsanläggningen.

– Som tillverkare av tätskikt är det alltid roligt att vara en del av stora och innovativa projekt som Derome Plusshus i Varberg. Det gör det möjligt för oss att i större grad bevisa styrkan med våra egna lösningar, medan vi får vara en del av att sätta ramarna för framtida metoder att bygga på, säger Fredrik Slättberg, Sälj- och Marknadschef, Derbigum Sverige.

Precis hur många hus man kan plussa på kartan efter att produktionsanläggningen öppnar i september återstår att se.