Nyheter

Byggstart för 29 radhus – nära havet, mitt i centrum

Måndagen den 26:e mars togs det första spadtaget i det som ska bli 29 stycken radhus i Höganäs. Det var Johan Sjöstedt Mariastaden Projekt AB, Ulf Molin (C) vice kommunalråd i Höganäs och Fredrik Ljung, BAB som höll i spadarna. Radhusen ska byggas på idrottsplatsen Julivallen vid Folkparken i Höganäs.

– Det är en kommun som växer och därmed finns en stor efterfrågan på bostäder. Vi har många förstagångsköpare som kunder och har valt att framförallt bygga radhus. BAB är totalentreprenör för bygget och vi är mycket nöjda med vårt samarbete. BAB bygger även två av våra andra radhusområden vilka är brf Tegelbyn i Borstahusen norr om Landskrona och brf Sågcrona här i Höganäs, berättar Johan Sjöstedt, Mariastaden Projekt AB.

Ulf Mohlin, (C) vice kommunalråd i Höganäs håller ett kort tal på plats där han bland annat betonar;
– Höganäs tätort behöver växa mer. Vi behöver vara fler för att kunna ha en bra service och behålla handeln. Så det här betyder mycket säger Ulf.

– Känns bra att få vara en del av utvecklingen här i Höganäs och bidra till en hållbar utveckling. Etapp 1 (8 st hus) beräknas vara klara i februari och etapp 2 (21 st hus) i april 2019. Läget är fantastiskt med tanke på närheten till både havet och centrum säger Mats Falk, platschef region NV Skåne.

På bilden:
Johan Sjöstedt Mariastaden Projekt AB, Ulf Molin (C) vice kommunalråd i Höganäs och Fredrik Ljung BAB.