Nyheter

Marbodal satsar på hållbarhet i modern shakerstil

Med utgångspunkt i intresset för odling och den ökade medvetenheten om livsmedelsförvaring har Marbodal tagit fram flera nyheter till sitt moderna shakerkök. Genuint hantverk och tradition som nu uppgraderats med moderna och smarta lösningar för minimalt matsvinn och för att man ska kunna odla enkelt i köket.

Shakerkök

Det klassiska shakerköket är ett tidlöst kök där funktion och material ligger i fokus. Kombinationen av tåliga material som håller år efter år och nya smarta funktioner gör shakerköket till en smart investering för både människan och miljön.

Shakerstilen har kommit för att stanna och är ett av våra mest populära kök. Nu har vi dessutom utökat dem med funktioner för den moderna och medvetna människan. Det gröna är en stark trend likväl som det hållbara med fokus på minskat matsvinn. Ett kök som ligger helt rätt i tiden, säger Catarina Thollström, konceptutvecklare på Marbodal.

Närodlat blir hemodlat

Marbodals nyheter erbjuder flexibla möjligheter att odla inomhus, vilket inte bara ger en mer hållbar utveckling för framtiden utan bidrar även till en bättre och renare inomhusmiljö. Med lådlösningar som kan användas i befintliga hög och bänkskåp, belysning anpassad för växtodling samt växtodlingslådor kan man nu få det att frodas i köket året om. Här får de gröna växterna ta större plats – både som kryddor i matlagningen och som grönare inredning.

Minskat matsvinn med rätt matförvaring

Olika typer av mat behöver olika typer av förvaring och många livsmedel trivs bättre utanför kylen. För minskat matsvinn har Marbodal tagit fram nya kökslådor med nytt lådinrede som finns med både plast och träbotten, speciellt anpassade för förvaring av frukt, grönsaker och bröd. Med sitt tätslutande plastlock behåller man den perfekta förvaringsmiljön inuti lådan och håller fruktflugorna borta.