Nyheter

X Workwear® – Uppstickaren som utmanar branschen

2021 samlades en grupp individer som på olika sätt arbetat med arbetskläder och arbetsskor i över 20 år. Alla var överens om att så hantverkare hittills köpt arbetskläder var ett förlegat sätt och att en anpassning till den moderna hantverkaren behövdes.

Vid årsskiftet lanserades deras egna varumärke; X Workwear.

X Workwear säljer arbetskläder och arbetsskor som de själva utvecklat och försäljningen sker via sin egna webbshop, en kombination som skiljer sig från mängden menar företaget. Tack vare att företaget skippar ett steg i det traditionella ledet, återförsäljarna, kan X Workwear hålla priserna nere trots att alla kläder är egendesignade och framtagna i premiumkvalité.

– Lika enkelt som du idag handlar dina vardagskläder online ska det vara att handla arbetskläder och arbetsskor för den moderna hantverkaren, säger Boris Novotny, CEO på X Workwear. Fria leveranser inom 1-3 arbetsdagar, fria returer, en snabb hemsida och betalning via ex. Klarna. Kombinerat är det här fördelar vi aldrig tidigare fått uppleva när vi handlat arbetskläder online, fortsätter Boris.

X Workwear är lika mycket ett klädmärke som ett community med en idé om att förenkla för alla som behöver någon form av arbetskläder. Därför har X Workwear tagit fram ett eget verktyg, XW Teams, som låter alla företag sätta upp sin egen shop med sin egna logga som trycks innan plaggen skickas iväg, sätta individuella budgetar, enkelt administrera uppföljningar och i realtid följa hur mycket som spenderas. Allt detta helt kostnadsfritt.

– Vi ser en kraftig uppgång för registrerade företag som bjuder in sina medarbetare och responsen är mycket positiv. Vårt verktyg sparar enormt med tid i alla led inom företaget vilket i slutändan blir synligt på ’sista raden, berättar Boris.

För att göra X Workwear’s resa möjlig har företaget tagit hjälp av några av landets bästa inom sina kategorier, Klarna för B2C-köp, Ledyer för B2B-köp och en hemsida skapad av Hyperlab vars arbete resulterat i att X Workwear idag har den tredje snabbaste webbshoppen i Sverige, enligt Google PageSpeed Insights, samt Hatstore för erfarenheten av att driva den ledande e-handeln inom huvudbonader i hela Europa.