Nyheter

Ömangruppen rekryterar framtidens medarbetare i Skåne

Ömangruppen levererar helhetslösningar och tjänster som förbättrar byggnaders inomhusklimat. I branschen finns ett stort rekryteringsbehov och företaget vill nu ta ett ansvar och bidra till att branschen växer. I en rekryteringskampanj riktar man sig nu till personer i närliggande yrkesgrupper inom industrin, byggbranschen och andra hantverksyrken.

– Vi vill nå ut både till de som precis ska ta steget in i yrkeslivet och till de som arbetat några år, men känner att de vill byta bana. Vi ställer lägre krav på de sökandes erfarenhet, utbildning och referenser och fokuserar istället på de sökandes personliga egenskaper och viljan att jobba med teknik, miljö och energi, säger Patrik Syde, regionchef för Ömangruppen i Skåne.

Företaget erbjuder ett individanpassat introduktionsprogram där alla som blir antagna får de utbildningar som behövs för att klara jobbet samt en rutinerad kollega som mentor. Målet är att nya medarbetare efter utbildningsperioden ska kunna arbeta självständigt som servicetekniker eller montör inom Ömangruppen.

– Vi ser det här som en framtidsbransch och söker de som vill arbeta med inomhusklimat och energibesparingar och på så sätt bidra till en bättre miljö i framtiden. Vi hoppas att kampanjen ska leda till många lyckade rekryteringar och samtidigt bidra till att öka intresset för branschen i stort, säger Patrik Syde.

Ömangruppen förvärvade f.d. ACE gruppen i början av året och företaget har idag cirka 200 medarbetare fördelat på 17 orter i södra Sverige. Ambitionen är att fortsätta växa. Nya medarbetare som anställs i samband med rekryteringskampanjen i Skåne kommer att utgå från något av Ömangruppens kontor i Malmö, Lund och Landskrona.

– Vi har mycket jobb idag och det finns potential till ännu mer. Vi är inte rädda för att satsa och anställa medarbetare, det känns kul. Kampanjen är ett sätt för oss att säkra rekryteringsbehovet för framtiden och få in fler personer i vår bransch och vi ser stora möjligheter att växa i Skåne framöver, avslutar Patrik Syde.

Foto: Jonas Ljungdahl