Nyheter

Anna Fredriksson, professor i Bygglogistik, utses till ny styrelseledamot i Kubicom

Kubicoms lösning och digitala molntjänst som möjliggör effektivisering, ordning och reda i byggprojekt och skapar samtidigt kontroll på miljöpåverkan, växer snabbt både i Sverige och Norden. Från stora bolag som NCC, Svevia och kommuner som Stockholms stad, till leverantörer som JH transport och S.Blomquist Entreprenad har både utvärderat och därefter valt Kubicom för detta.

Kubicom tar nu nästa steg och förstärker styrelsen med Anna Fredriksson som är professor vid avdelningen för Kommunikations- och transportsystem vid Institutionen för Teknik och Naturvetenskap på Linköpings universitet. Hon är del av dess Bygglogistikgrupp, där hon leder forskningsområdet Stadsutveckling och logistik.

– Vi har i Kubicom en driven ledning och kunnig styrelse som nu ytterligare förstärks med Anna Fredriksson. Kubicom ingår i CIMON-koncernen och vi har i vår kultur och DNA alltid främjat ett nära samarbete med ledande akademier och forskning. För det är i skärningspunkten mellan akademi och näringsliv riktigt stora saker händer, så därför känns det jättebra att välkomna Anna in i Kubicoms styrelse, berättar Peter Mattisson, koncernchef i CIMON och styrelseordförande i Kubicom.

– För mig känns det jättebra att få en ännu närmare anknytning till branschen och utnyttja mina kunskaper till att driva utvecklingen framåt. Jag har kommit i kontakt med Kubicom ett flertal tillfällen och tilltalas av deras vilja att i förlängningen bidra till en positiv samhällsutveckling. Att man i koncernen dessutom har en vana att arbeta tätt tillsammans med akademi och forskning är självklart ett stort plus, säger Anna Fredriksson, professor i Bygglogistik vid Linköpings universitet.

– Som VD i Kubicom är det en styrka att ha en så kunnig och erfaren styrelse där nu även Anna Fredriksson kommer in.Tillsammans med ledningen sätter styrelsen kurs mot framtiden och där vårt uttalade mål är att bli ett av de ledande bolagen i Europa på vårt område, säger Atle Andersen avslutningsvis.