Nyheter

Parmaco bygger och hyr ut 200 nya hyresbostäder i samarbete med Skellefteå kommun

STOCKHOLM, 13 juni 2024 – Parmaco har nyligen ingått ett avtal med Skellefteå kommun om att bygga och hyra ut 200 hyresbostäder. Dessa bostäder är avsedda att säkra kompetensförsörjningen genom att erbjuda familjevänliga och hållbara bostäder för kommunens medarbetare. Detta samarbete är en del av Parmacos strategi att stödja det ökade behovet av bostäder i norra Sveriges expansiva kommuner.

Målsättningen är att ett antal av bostäderna kommer att stå färdiga i år och resterande under våren 2025. De nya byggnaderna kommer att uppföras i två till fyra våningar och lägenheterna kommer att vara mellan femtio och sextio kvadratmeter stora, fördelade över två till tre rum med kök och badrum.

Den modulära konstruktionen möjliggör en effektiv byggprocess och flexibilitet, vilket innebär att byggnaderna kan anpassas i storlek och flyttas vid behov. Parmaco står för investeringen och hyr ut byggnaderna till Skellefteå kommun. Parmaco bistår även kommunen med projektutveckling för att säkerställa att området blir attraktivt för inflyttande.

Genom detta samarbete tar Parmaco ett aktivt steg för att stödja det växande bostadsbehovet i norra Sverige, vilket är avgörande för att säkerställa en hållbar samhällsutveckling i en av Sveriges snabbast växande industriregioner.

Rikard Nyhrén, vd för Parmaco Sverige, kommenterar: ”Vi är mycket stolta över detta samarbete och glada att få investera i regionens samhällsutveckling. Våra dynamiska och hållbara bostäder representerar ett paradigmskifte där flyttbara byggnader nu når samma höga standard som nyproducerade permanenta byggnader.”

Victor Ehrling, affärsutvecklingschef på Parmaco, tillägger: ”Detta projekt markerar Parmacos etablering inom bostadssegmentet och visar vårt engagemang för att stödja industriorter med flexibla och högkvalitativa bostadslösningar.”

Fredrik Nilsson, fastighetschef i Skellefteå kommun, säger: ”Detta projekt är en viktig del i vår strategi att stödja våra kommunanställda och deras familjer. Genom detta samarbete med Parmaco kan vi erbjuda inledande bostäder som är attraktiva och hållbara på ett snabbt och effektivt sätt”.
För mer information

Rikard Nyhrén, vd Parmaco Sverige,
mobil: 070-207 46 76, e-mail: [email protected]

Victor Ehrling, affärsutvecklingschef Parmaco,
mobil: 070-383 00 66, e-mail: [email protected]

Fredrik Nilsson, fastighetschef, Skellefteå kommun,
mobil: 070-315 70 65, e-mail: [email protected]

Ylva Ridderheim, marknads- och kommunikationschef Parmaco,
mobil: 070- 535 75 24, e-mail: [email protected]