Nyheter

Rörkraft blir ny samarbetspartner till Ingenjörer utan gränser

Ingenjörsfirman Rörkraft inleder samarbete med Ingenjörer utan gränser/Engineers Without Borders Sweden (EWB-SWE) för att stötta organisationens verksamhet inom humanitär ingenjörskonst. EWB-SWE bedriver verksamhet såväl nationellt som internationellt med fokus på att driva innovativa lösningar för att lösa utmaningar relaterade till ojämlikhet och hållbar global utveckling.
Rörkraftgruppen har huvudkontor i Lund, samt finns även i Stockholm och Karlshamn.
EWB-SWE är en volontärdriven ideell organisation som arbetar för att genom humanitär ingenjörskonst engagera, inspirera och förena människor för att bygga hållbara samhällen. I dagsläget driver EWB-SWE projekt inom vatten, sanitet och hygien (WASH), solenergi och byggteknik i bland annat Tanzania, Kenya, Uganda, Bangladesh, Nepal och Chile.
Rörkrafts huvudområden är vattenrening, energiomställning, försvar, forskning och utveckling, industri och miljö. Områden som karaktäriseras av starkt hållbarhetsfokus och snabb teknikutveckling.
 – Vi är jätteglada och stolta att ha hittat en samarbetspartner som stämmer väl överens med Rörkrafts ambitioner inom hållbarhet och vår egen tekniska kompetens, säger Håkan Wessel, VD för Rörkraftgruppen.  
– För oss har det alltid varit viktigt att göra en insats för samhället, den här gången känns det som att vi prickat helt rätt, och om vi med vår insats kan bidra till att förbättra och skapa hållbarhet så är det naturligtvis mycket bra, säger Clas Wollberg, styrelseordförande för Rörkraftgruppen.
 – Vi välkomnar varmt Rörkraft som partner och sponsor för vårt arbete för humanitär ingenjörskonst. Rörkraft har en spännande profil och vi uppskattar mycket att företag engagerar sig i utvecklande samarbeten för att vi ska klara klimatomställningen och hitta hållbara lösningar, säger Caroline Edelstam, generalsekreterare för Engineers Without Borders Sweden.