Nyheter

Håndverksgruppen stärker sin position i Tyskland med Baur GmbH

Med tillskottet av måleriföretaget Baur GmbH tar Håndverksgruppen nya marknadsandelar i Tyskland och befäster sin position på en av Europas största marknader.

– Vi befinner oss i en spännande fas med mycket aktivitet i Tyskland. Genom att inkludera Baur GmbH etablerar vi oss i Baden-Württemberg och bygger vidare på den solida kulturella plattform vi har etablerat i Tyskland med Hans Übelacker i München och Beck GmbH i Stuttgart-regionen, säger Øyvind Emblem, VD för Håndverksgruppen.

Efter det strategiska inträdet i Tyskland 2023 har Håndverksgruppen snabbt etablerat sig på marknaden och har nu en omsättning på cirka 10 miljoner euro.

– Genom att ta in välskötta, gedigna hantverkare som hos Baur lyckas vi vidareutveckla vår verksamhet i norra Europa. De tillför värdefull kompetens och hantverkskunnande som vi kommer att ha stor nytta av framöver. Det är ett stort nöje att få välkomna dem till vår organisation, säger Øyvind.

Tradition och innovation

Baurs måleriföretag är baserat i Donaueschingen och har drivits av Joachim Baur och Annette Baur sedan 1992.

Företaget grundades 1957 av Joachims far, känd som ”Fasad-Picasso” för sitt innovativa tillvägagångssätt. Baur är erkänt för sin professionella expertis och unika tekniker och fick 2012 utmärkelsen ”Painter of the Year” för sitt innovativa arbete med ytbehandlingar.

– När vi tog över ledningen för Baur var vi fast beslutna att fortsätta och vidareutveckla verksamheten. Vi har alltid betonat traditionellt kvalitetshantverk och starka kundrelationer, samtidigt som vi har legat i framkant när det gäller nya tekniker och designlösningar, förklarar Joachim Baur, VD för Baur GmbH.

– Det är denna synergi av tradition, kvalitetshantverk och innovation som gjorde det attraktivt för oss att bli en del av Håndverksgruppen.

Baur har en bred kundbas som omfattar både privatpersoner och företag inom industri- och handelssektorn. Idag är de 16 anställda med en omsättning på över 2,1 miljoner euro år 2023.

Trots en viss osäkerhet på marknaden ser Joachim optimistiskt på framtiden.

– Våra långvariga kundrelationer har varit avgörande för vår framgång. Som en del av Håndverksgruppen förväntar vi oss att ytterligare stärka dessa band, samtidigt som vi behåller vår företagsfilosofi som centrum för allt vi gör.

– Vi är mycket entusiastiska över de nya möjligheter som nu öppnar sig genom Håndverksgruppen och ser fram emot att växa och utvecklas tillsammans i framtiden. Detta kommer att gynna våra kunder och medarbetare och stärka hela vår verksamhet, avslutar han.

Joachim och Annette Baur kommer att fortsätta som aktieägare i Håndverksgruppen och verksamheten kommer att drivas vidare under samma varumärke.

Foto: Stefan Schweihofer