Nyheter

Andreas Wilzén – Årets näringslivsdiamant

Under Näringslivsdagen den 23 maj tilldelades Andreas Wilzén priset som Linköpings Näringslivsdiamant. Priset delads ut av Linköpings kommun och överlämnades av näringslivsdirektör Louise Felldin och kommunstyrelsens 1:e vice ordförande Niklas Borg.

Linköpings Näringslivsdiamant är ett årligt pris som delas ut till en person eller företag i Linköping som har utmärkt sig genom sin uthållighet, kompetens och samhällsengagemang samtidigt som personen eller företaget är en god ambassadör för Linköping.

Niklas Borg kommenterade pristagaren med orden:

– Andreas har trots utmaningar med hälsan utvecklat bolaget på ett fantastiskt sätt, med stort engagemang för hela Linköpings utveckling och med ett ödmjukt och föredömligt ledarskap.

Louise Felldin fortsatte:

– En enastående entreprenör som startade sitt företag med sin verktygslåda som enda tillgång. Idag driver han en stor och lönsam byggkoncern med hållbarhet, mod och kultur som starka ledstjärnor.

Det var en mycket glad och tacksam Andreas som tog emot priset under stående ovationer.

I sitt tacktal passade Andreas på att tacka alla dagens, och tidigare, anställa på Wilzéns som har gjort hans och hela företagets resa möjligt. Andreas riktade även en del av talet till de som går i skolan och inte riktigt har hittat sin plats i skolvärlden:

– Livet är också en bra skola där alla har möjligheten att lyckas som företagare, det handlar om att tro på sig själv och sin idé och aldrig ge upp!