Nyheter

DEAS Group avyttrar sin danska verksamhet

Danmarks största leverantör av fastighetstjänster, DEAS A/S, har sålts till sin finska motsvarighet, PHM Group, och blir därmed en del av en av de största leverantörerna av fastighetstjänster i norra Europa. DEAS Asset Management A/S fortsätter som en fokuserad nordisk leverantör av fastighetsfonder och kapitalförvaltning.

DEAS Group, en ledande partner till fastighetsinvesterare, verkar inom två nyckelområden – DEAS A/S, den största leverantören av fastighetsförvaltning och andra fastighetstjänster i Danmark, och DEAS Asset Management A/S, en ledande nordisk fondleverantör och tillgångsförvaltningstjänster. Med förvärvet kommer PHM att ha det mest omfattande utbudet av tjänster och expertis inom fastighetsunderhåll och fastighetsförvaltning i Danmark.

Denna kombination överensstämmer med strategin som skisserats av Rikke Lykke, VD för DEAS Group, att expandera DEAS A/S internationellt.

– Under de senaste åren har DEAS A/S förvandlats till ett modernt och framåtblickande företag, en resa som kommer att fortsätta med PHM. Genom denna transaktion har vi identifierat den ideala ägaren för DEAS A/S, vilket ger fördelar för våra anställda , investerare och våra investerares hyresgäster De kan alla se fram emot fortsatt engagemang och expertis under nytt ägande, säger Rikke Lykke, VD för DEAS Group.

Med förvärvet av DEAS A/S blir PHM en betydande aktör inom fastighetsservice och förvaltning i Danmark.

– Vi är glada över att börja vår resa tillsammans med DEAS A/S. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ett heltäckande utbud av underhålls- och fastighetsförvaltningstjänster i hela Danmark, säger Kasper Bygholm, VD för PHM Denmark ApS, som sedan tidigare äger ett antal danska företag inom fastighetsförvaltning och tjänster. PHM Group, som t.ex. DEAS A/S, kombinerar en stark lokal närvaro med skala, expertis och investeringar.

DEAS Asset Management A/S kommer att fortsätta som en fokuserad leverantör av fastighetsfond- och kapitalförvaltningstjänster till både lokala och internationella investerare i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Som en fristående enhet med ett dedikerat och skickligt team av experter kommer DEAS Asset Management A/S att dra nytta av ett tydligt fokus på sitt kärnfond- och kapitalförvaltningserbjudande.

Efter avslutad försäljning av DEAS A/S kommer Rikke Lykke att avgå som VD för DEAS A/S och fortsätta som VD för DEAS Asset Management A/S:

– Att uppleva arbetsmoralen och engagemanget hos personalen i DEAS A/S har varit ett privilegium, och deras ansträngningar har varit avgörande för de framsteg vi har gjort mot våra strategiska mål. DEAS A/S går nu vidare med PHM Group, som jag är övertygad om kommer att ge ett bra hem för verksamheten. Jag är tacksam för det fortsatta förtroendet från Montagu och ser fram emot att fortsätta samarbetet med vårt skickliga team och stödjande investerare i DEAS Asset Management A/S,. Mina prioriteringar är att säkerställa en smidig övergång av DEAS A/S till PHM, och att stödja den fortsatta utvecklingen av DEAS Asset Management A/S i Norden.

Ordförande för DEAS Group, Sonny Nielsen:

– På uppdrag av DEAS Groups styrelse och majoritetsägaren Montagu är jag glad att DEAS A/S kommer att ansluta sig till PHM Group och fortsätta sin positiva utveckling som en del av en internationell fastighetsservice grupp. Vi ser fram emot att stödja den fortsatta tillväxten och utvecklingen av DEAS Asset Management A/S, som har blivit en ledande aktör med stark närvaro i vart och ett av de nordiska länderna. Det finns ett behov av fortsatt konsolidering av fond- och kapitalförvaltningsbranschen i Norden, som DEAS Asset Management A/S har varit en del av sedan DEAS Groups framgångsrika förvärv av Aberdeen Standard Investments direkta nordiska fastighetsverksamhet 2021.

Transaktionen är föremål för sedvanliga myndighetsgodkännanden, inklusive godkännande av den danska konkurrensmyndigheten. Villkoren för transaktionen kommer inte att avslöjas.

Foto: iris Vallejo