Nyheter

Leverantörerna positiva till Sveriges Fria Bygghandlare

Den stora frågan inför Framtidsmötet var förstås: Hur ställer sig leverantörerna till Woody Bygghandels transformation till Sveriges Fria Bygghandlare? Svaret blev: Mycket positiva!

Sveriges Fria Bygghandlare höll just sitt första framtidsmöte under det nya namnet. På plats fanns, förutom delägare, dessutom 170 leverantörer, som för första gången på riktigt fick det konceptet presenterat för sig. Och att döma av deras reaktioner föll det hela i mycket god jord.

– Jag ska inte säga att vi var nervösa, men det är klart att med en sån här stor förändring så är man ju spänd på hur det ska tas emot av leverantörerna. Och jag måste ändå säga att det kändes otroligt skönt att responsen blev så översvallande positiv, säger Johan Rosendahl, styrelseordförande och tf vd för Sveriges Fria Bygghandlare.

På Framtidsmötet låg fokus just på att berätta för leverantörerna om planerna framåt för Sveriges Fria Bygghandlare, och om hur samarbetet med leverantörerna kommer att se ut i framtiden.

– Woody var en bygghandelskedja. Sveriges Fria Bygghandlare är något helt annat. Vi är ett lag, en gemenskap av fria entreprenörer som tillsammans blir en av branschens starkaste inköpsbolag, säger Johan Rosendahl.

För delägarna i Sveriges Fria Bygghandlare är friheten alltid i fokus. De är fria att fatta alla beslut, mitt i sin lokala verklighet, men har också ett nära samarbete med andra fria bygghandlare. Bland annat har man enats om vilka leverantörer man ska samarbeta med för att gemensamt driva affären framåt.

– Vi har inga egna varumärken – vi säljer bara produkter från de bästa leverantörerna. Deras varumärken är viktiga för oss och vi skräddarsyr vår marknadsföring tillsammans med dem, för att vi allihop ska bli starkare, säger Johan.

Det nya konceptet blev som sagt mycket varmt mottaget av de 170 leverantörerna på plats.

Så här säger till exempel Jörgen Sågman, vd på skivspecialisten BOA:

– Jag tackade Johan personligen för en bra – och väldigt transparent – presentation av Sveriges Fria Bygghandlare. Det kändes verkligen äkta när han sa att de vill kroka arm och jobba tillsammans med oss leverantörer, mitt i verkligheten.