Nyheter

Göteborgs Stad tecknar ramavtal med Abesiktning

Göteborgs Stad och Abesiktning har tecknat ett ramavtal efter en offentlig upphandling. Ramavtalet omfattar tekniska konsulttjänster, syneförrättning, vibrationsmätning och riskanalys i samband med bygg- och anläggningsprojekt i kommunen.

– Göteborg är mitt i en stor förändring när det kommer till stadsutvecklingen. Under de kommande tio åren ska kommunen växa kraftigt, och vi är glada över att vår expertis kan bidra till den utvecklingen, säger Johan Sund, vd Abesiktning AB.

Göteborgs Stad genomförde upphandlingen för att köpa in tekniska konsulttjänster av hög kvalitet, både för pågående och framtida infrastrukturprojekt.

– Vi kommer huvudsakligen arbeta med syneförrättningar, besiktningar, vibrationsmätningar och riskanalyser av byggnader och anläggningar. Vi har samarbetat med Göteborgs Stad tidigare, bland annat med Hisingsbron och vi vet vad som krävs för att leverera i den typen av komplexa bygg- och anläggningsprojekt.

Göteborg är den senaste i raden av kommuner som väljer att samarbeta med Abesiktning. Bolaget har idag även ramavtal med bland annat Karlstad, Orust och Stenungsund.

– För att uppfylla de krav och regler som kommunerna har krävs hög kvalitet i det vi levererar och det här avtalet visar att Abesiktning har den kompetens och expertis som behövs, säger Johan Sund.