Nyheter

Fristads toppar miljövarudeklarerad varselkollektion

Arbetsklädestillverkaren Fristads fortsätter att bygga vidare på sitt miljövarudeklarerade sortiment av varselkläder. I vår utökas Fristads varselsortiment med miljövarudeklarerade överdelar och skalplagg i konceptet Trofta. Det innebär att professionella användare med behov av extra synlighet på jobbet kan klä sig från topp till tå i arbetskläder med ett mindre miljöavtryck. 

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda en topp till tå-lösning med miljövarudeklarerade varselplagg för arbetare inom väg, bygg och anläggning samt transport och logistik. Senare i år kommer vi även att komplettera utbudet med vinterplagg, säger Lena Bay Højland, Product Director på Fristads.

Förra året lanserade Fristads helt nya stilkoncept, inklusive två varselkollektioner – Stiby och Trofta. Majoriteten av varselplaggen kommer att ha en miljövarudeklaration, en så kallad EPD, och har ett mindre miljöavtryck än konventionellt producerade plagg – utan att för den saken skull kompromissa med säkerhet eller kvalitet.

Ledande inom hållbarhet

Fristads har ett långsiktigt mål att vara ledande inom hållbarhet inom branschen och bröt ny mark när världens första miljövarudeklarerade klädkollektion lanserades 2019. En miljövarudeklaration, eller EPD (Environmental Product Declaration), redovisar plaggets totala påverkan på miljön, från konstruktion och materialval till avfall i produktionen och transport.

– Jag är stolt över att vi fortsätter att bredda vårt erbjudande av mer hållbart producerade arbetskläder för professionella användare, och att vi kan hjälpa våra kunder att göra mer miljömedvetna val genom att använda ett så pass transparent verktyg som EPD. Bra arbetskläder ska skydda människor, men inte på onödig bekostnad av klimatet, fortsätter Lena Bay Højland, Product Director på Fristads.

Mer hållbara material och arbetskläder för alla

Under våren släpps även nyheter inom flera av Fristads övriga stilkoncept.

Alnaryd, Fristads bredaste och mest populära koncept inom bygg och anläggning växer med flera nya plagg tillverkade av slitstarka och återvunna material, bland annat ett par miljövarudeklarerade hantverksbyxor som finns i både herr- och dammodell. De nya byxorna kommer också att släppas som shorts och piratbyxor.

Varselkonceptet Stiby kompletteras med en skaljacka och ett par piratbyxor i 4-vägsstretch för att göra konceptet ännu mer flexibelt under årets varmare månader. De nya plaggen är tillverkade i återvunnet material och kommer med en EPD.

Konceptet Haverdal kompletteras med ett par shorts, en softshell-jacka samt en skaljacka i dammodell. Dessutom uppgraderas överdelarna i service- och industrikonceptet Skarup med ett mer miljömässigt hållbart material. I tillägg kommer den populära hantverksbyxan PS25 relanseras i ett mer miljömässigt hållbart material samt få en EPD under det nya namnet GS25.